Foto: Publicitātes foto
Gandrīz katrs kaut reizi mūžā ir dzirdējis čukstus paklīdušas valodas un briesmu stāstus par gadījumiem, kad kāda jauna meita, puisi tīkodama, ir to piebūrusi, apmātajam līgavainim ar laiku ņemot nelabu galu.

Kā izrādās, pieburšana nav vien senču stāstu izlolota, un arī mūsdienās par šo iecerētā cilvēka slepeno piesaistīšanu klīst nostāsti. Šai sakarā dziedniece un ekstrasense Gaida Lākute (attēlā) skaidro pieburšanas rituālus un to sekas.

"Ar lūgumu pieburt sev mīļoto cilvēku pie manis vienlīdz daudz vērsušās gan sievietes, gan vīrieši, tomēr lielākā daļa sevi cienošu dziednieku un ekstrasensu, to skaitā arī es, ar šādām lietām nenodarbojas.

Pieburšanas rituāls, pareizi izpildīts, ir ļoti iedarbīgs, un piebūrumu ir ļoti grūti noņemt," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj dziedniece.

"Cilvēku var sev piesaistīt dažādos veidos - ir gan rakstāmie vārdi, gan dažādi rituāli. No sieviešu puses, pats vienkāršākais pieburšanas rituāls ir vīrieša ieēdināšana ar mēnešreižu asinīm, savukārt vīrietis sievieti var pieburt ar saviem sviedriem. Tas ir sens tautas paņēmiens, ko mūsdienās zina vairums cilvēku.

Protams, šis process jāveic noteiktu darbību veidā, un ar to, ka sieviete noskūpstīs sasvīduša vīrieša pieri, diez vai pietiks, lai gan arī šādam neapzinātas pieburšanas veidam reizēm var būt panākumi," stāsta Lākute.

"Uzskatu, ka ar šādām lietām nopietnā un apzinātā līmenī nekādā gadījumā nedrīkst nodarboties, jo pieburšanai ir ļoti nopietnas sekas. Piesaistītais cilvēks ar laiku paliek teju mēnessērdzīgs, nesaprotot to, ko dara.

Likumsakarīgi sāk šķobīties arī veselība, tiek bremzēta lemtspēja un cilvēku pamet veiksme, jo viņš vairs nav sava ķermeņa saimnieks.

Pati bieži vien piebūrumu esmu cilvēkiem ņēmusi nost. Jūtot, ka kaut kas nav lāgā, cilvēks var vērsties pēc palīdzības, tomēr ir arī smagāki gadījumi, kad pieburtais apkārtējo teiktajam netic un nemana to, kas noticis, rezultātā sanaidojoties arī ar saviem tuvākajiem cilvēkiem, kļūstot pret viņiem agresīvs.

Tad vienīgā iespēja, kā noburto glābt, ir dzelžaina ģimenes iejaukšanās," skaidro ekstrasense. Uzsverot pieburšanas rituālu bīstamo dabu, Lākute raksturo arī to izplatītākās sekas uz pašu piebūrēju.

"Kā zināms, viss ļaunais nāk atpakaļ, un cilvēka negodīgas piesaistīšanas sekas vienmēr krīt atpakaļ arī uz pašu piebūrēju. Viņš var piedzīvot tās pašas nepatīkamās lietas, ko savulaik izjutis pieburtais, un rezultātā tiek sagrauta arī piebūrēja dzīve un veselība.

Piemēram, redzot, ka sākotnēji tik ļoti iekārotais vīrietis kļuvis par nekam nederīgu lupatu, sieviete viņu, visticamāk, pametīs pati. Savukārt atburšana vairs nav tik vienkārši izpildāma, jo tas ir gandrīz neizpērkams grēks, kas var krist arī uz nākamo paaudzi, īpaši bērniem, tiem nereti ejot pat bojā," brīdina dziedniece.

"Pats skumjākais pieburšanas iznākums var būt tāds, ka pieburtais cilvēks piebūrējam ar laiku kļūst neinteresants un beigu beigās vairs nav vajadzīgs.

Tādējādi no gaidītās un cerētās mīlestības nekas prātīgs neiznāk, savukārt pieburtais cilvēks ir atstāts kā tukša čaula. Izplatītas pieburšanas sekas arī ir aizraušanās ar alkoholu, līdz cilvēks pašiznīcinās," atklāj Lākute.

Neraugoties uz piesardzīgo nostāju pret pieburšanas rituāliem, dziedniece gan atzinīgi vērtē dažādas citas sentēvu radītas metodes cilvēka enerģijas un savstarpējo attiecību stiprināšanai.

"Pirmajā pilnmēness naktī uz palodzes vai kaut kur ārā uz koka pamatnes var nolikt bļodu ar ūdeni tā, lai to pēc iespējas ilgāk apspīdētu Mēness gaisma, to uzlādējot. No rīta ar šo ūdeni var gan mazgāties, gan dzert, un tas stiprinās veselību.

Tāpat ļoti labi darbojas arī aizlūgšana par mīļoto cilvēku un Dieva svētības, kā arī augstākās mīlestības nosūtīšana viņam kaut vai pa gabalu.

Savukārt sievietēm iesaku negraut savu sievišķo enerģiju un ģērbties atbilstošāk savam dzimumam, nevis izvēlēties vīrišķīgu stilu. Arī šādā, salīdzinoši nenozīmīgā, lietā patiesībā slēpjas liels spēks," iesaka dziedniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!