Foto: Vida Press
Marks Robertss (attēlā pa labi) no Liverpūles, kurš pats sevi ir pasludinājis par pasaulē aktīvāko strīkeri, nolēmis šai "karjerai" pielikt punktu – viņš 20 gadu laikā publiskās vietās kails ir skraidījis vairāk nekā 200 reižu, un nu vīrietim ir gana.

48 gadus vecais Marks pirmo reizi strīkera nodarbes burvību atklājis pirms 20 gadiem Honkongā, kad viņš kādas regbija spēles laikā kļuvis par liecinieku kailas sievietes skrējienam pa laukumu, vēsta britu prese.

"Kad es ieraudzīju meiteni, izmetu, ka to var izdarīt jebkurš. Man kāds atbildēja: "Ok, balamute, pamēģini!", un es piekritu. Tā bija dzēruma saruna, bet nākamajā dienā pie manām durvīm atskanēja klauvējiens, un tas puisis tur gaidīja ar taksometru. Man nebija atpakaļceļa," atmiņās gremdējies Marks.

Šo gadu laikā viņš ir kails skrējis daudzos lielos sporta pasākumos - viņa kontā ir Nacionālās futbola līgas Superkauss, Vimbldonas tenisa turnīra fināls, UEFA Čempionu līgas fināls un daudzas citas sacensības.

Protams, strīkera dzīvei ir arī savi trūkumi - 20 gadu laikā viņš 30 naktis ir pavadījis cietuma kamerā un soda naudās samaksājis tūkstošiem sterliņu mārciņu. Tāpat gūtas dažādas traumas - četras reizes lauztas ribas, cietuši arī roku un kāju pirksti, bet reiz kādai īpaši nelāgai brūcei uz kājas bijušas nepieciešamas 25 šuves.

Marks ir trīs bērnu tēvs, un viņš neslēpj, ka savu lomu lēmumā pārtraukt publisku atkailināšanos spēlējis tas, ka bērni viņam vairākkārt lūguši sporta pasākumu laikā vairs neizģērbties.

Galerijā: ieskats Marka pēdējā skrējienā plikiņam, tiesa, šoreiz īpaši fotosesijas vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!