Foto: F64
Lielajai talkai, kas šogad notiks 27. aprīlī, reģistrētas vairāk nekā 85 talkošanas vietas, liecina "talkas.lv" publicētā informācija. Šobrīd visaktīvāk talkai piesakās Pierīgas iedzīvotāji.

"Lai apzinātu kopējo talkotāju skaitu, mēs aicinām visus Lielās talkas dalībniekus pieteikt savu talkošanas vietu, neatkarīgi no tā, kāda aktivitāte ir plānota. Taču obligāta prasība ir Lielās talkas koordinatoriem pieteikt tās vietas, kur plānota atkritumu izvešana, jo tikai turp dosies un bez maksas savāks Lielās talkas laikā savāktos atkritumu maisus, kas šogad būs sarkanā krāsā. Lielākā daļa talkas vietu katru gadu tiek pieteiktas pēdējā nedēļā un paredzu, ka šogad to skaits varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī – ap 1300 talkošanas vietām visā Latvijā," teic Lielās talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Talkas mājas lapā darbojas divas interaktīvas kartes - vienā no tām Latvijas iedzīvotāji aicināti atzīmēt piesārņotās vietas, kuras Lielās talkas laikā, 27. aprīlī, būtu nepieciešams sakopt un kurās ikviens interesents var organizēt kolektīvu talku. Līdz šim pieteikta jau 91 piesārņota vieta.

Otrā kartē iedzīvotāji aicināti reģistrēt savas talkas vietas un, saņemot apstiprinājumu no pašvaldības koordinatora, kļūt par talkas atbildīgo. Reģistrētajās Lielās talkas vietās varēs piedalīties ikviens brīvprātīgais.

Pašvaldību koordinatori un talcinieki aicināti sūtīt informāciju talkas mājas lapas sadaļai "Dienasgrāmata", kurā ar video un foto palīdzību iedzīvotāji stāstītu par plānotajiem labiekārtošanas un sakopšanas darbiem pirms Lielās talkas un tās laikā. Informācija jāsūta uz talkas@talkas.lv ar norādi "Dienasgrāmatai".

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!