Ja jūs vienmēr cenšaties rīkoties pretēji vairumam un ceļojumos meklējat vietas, kuras neapmeklē tūristu pūļi, šis raksts ir domāts tieši jums!

Ceļveža "Lonely Planet" veidotāji sastādījuši to skaisto un apskates vērto pilsētu sarakstu, kuras tūristi nezināmu iemeslu dēļ ignorē.

Par pašu ignorētāko pilsētu kļuvusi Itālijas pilsēta Trieste, kas atrodas 145 kilometru attālumā no Venēcijas, pie Slovēnijas robežas un, iespējams, tieši Venēcijas tuvums aizvilina ceļotājus no Triestes.

Trieste kādreiz bijusi Austroungārijas impērijas galvenā osta un vēstures elpa pilsētā jūtama ik uz soļa - Habsburgu valdīšanas laika pilis, nelielas kafejnīciņas un restorāni, kuros var baudīt Vidusjūras virtuvi. Zinātāji teic, ka tieši te, Triestē, Džeimss Džoiss sācis rakstīt savu slaveno darbu "Uliss".

Francijas pilsēta Arrasa snauž savas tūristu iecienītās, 45 kilometru attālumā esošās kaimiņienes Lilles ēnā. Taču Arrasa daudz veiksmīgāk spējusi saglabāt Ziemeļfrancijas nostūra pilsētas garu. Te tūristi var uzkāpt viduslaiku zvanu tornī vai paklīst pa 22 kilometrus garajiem pazemes tuneļiem, kur 1.Pasaules kara laikā slēpušies karavīri.

Šīm tūristu aizmirstajām pilsētām seko Indijas Gudžarāta un Ķīnas Čuncina, bet "nabaga aizmirsto pilsētu" top 5 noslēdz Aberdīna - Skotijas svarīgākā osta, kur "Lonely Planet" iesaka iekāpt vilcienā un izbraukt gar jūras piekrasti pa pašu ainavām bagātāko dzelzceļa maršrutu.

Arī Nīderlandes studentu pilsēta Utrehta ir nepelnīti aizmirsta, kaut pilsētā valda brīnišķīga gaisotne un noteikti ir vērts izstaigāt vecpilsētu, izbraukt ar laivu pa kādu no kanāliem un apmeklēt mīlīgos restorānus vai bārus.

Vienīgā "aizmirsto pilsētu" topā iekļuvusī valsts galvaspilsēta ir Helsinki. "Lonely Planet" Helsinkus raksturojis, kā pieticīgu pilsētu, bet ar harizmu, bet pie Helsinku lielākajiem plusiem minējis to, ka pilsētā laika posmā no jūnija līdz augustam ir gaišs.

Topu noslēdz Andalūzijas pilsēta Heresa de la Frontera - flamenko sirds, jo tieši te var redzēt šīs kaislīgās dejas labākos priekšnesumus. Nedrīkst aizmirst arī faktu, ka pilsēta ir slavena ar heresa darīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!