Foto: AFP/Scanpix
Pirmdien Londonā tika atklāts pasaules krāšņākais ziedu šovs - Čelsijas ziedu šovs, kurš šogad notiek jau 100. reizi un tiek uzskatīts par vienu no prestižākajiem dārza un floristikas dizaina notikumiem.

Pasākums tradicionāli notiek Čelsijā, Karaliskās slimnīcas teritorijā, ik gadu pulcējot neskaitāmus ainavu arhitektus, floristus, dārzkopjus, selekcionārus un citus ziedu mīļotājus no visas pasaules.

Ikgadējā Čelsijas pavasara šova ietvaros notiek dažādi konkursi, kuros vairāki simti dārznieki un ainavu arhitekti sacenšas par skaistākā dārza titulu. Šogad konkursā piedalījās 550 dalībnieki un par labāko tika atzīts Fila Džonsona un ainavu dizaineru komandas "Flemings" veidotais dārzs "Trailfinders Australian".

Foto: AFP/Scanpix

Šobrīd interneta izsoļu vietnē "ebay.co.uk" notiek arī īpašo Čelsijas ziedu šova dārza rūķu izsole, kurā interesenti var cīnīties par iespēju iegādāties kādu no 29 dārza rūķiem, ko apgleznojušas slavenības, piemēram, sers Eltons Džons, Lilija Allena, Džeimijs Olivers un daudzi citi. Pašlaik populārākais ir viens no Eltona Džona rūķiem, kura cena jau pārsniegusi 1300 sterliņu mārciņas.

26. maijā notiks "Sotheby's" izsole, kurā plānots pārdot iespaidīgo mākslinieka Marka Kvinna skulptūru "The Rush of Nature". Sākuma cena ir viens miljons mārciņu, izsolē gūtie ienākumi tiks novirzīti dārzkopības attīstībai.

Viens no galvenajiem šova notikumiem ir britu karaļnama pārstāvju apmeklējums atklāšanas dienā, kas neizpalika arī šogad - pasākumu klātienē skatīja gan karaliene Elizabete, princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla, gan prinči Harijs un Edvards un Veseksas grāfiene Izabella. Pasākuma atklāšanas dienā kuplajā viesu pulkā bija redzams arī leģendārās britu grupas "The Beatles" bundzinieks Ringo Stārs, aktrises Helena Mirrena un Gvineta Paltrova, kā arī daudzas citas gan vietējā, gan pasaules mēroga slavenības.

Krāšņais ziedu šovs Čelsijas Karaliskās slimnīcas teritorijā notiks līdz 25. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!