Foto: stock.xchng
Nevarat ciest milzīgus tūristu barus? MasterCard ir apkopojusi informāciju par pilsētām, kas šī gada otrajā ceturksnī uzņēmušas visvairāk ārzemju viesu. Klaustrofobijas māktajiem no sekojošajām 10 pilsētām labāk būtu izvairīties!

Bangkoka

Londona

Foto: AFP/Scanpix

Parīze

Foto: DELFI

Šī ir vienīgā top 10 pilsēta, kuras apmeklētāju skaits šā gada otrajā ceturksnī samazinājās. Tomēr pasaules modes un romantikas galvaspilsēta joprojām ir viens no tūristu iemīļotākajiem galamērķiem. 2013. gada otrajā ceturksnī te viesojās "tikai" 13,92 miljoni cilvēku. Parīze joprojām vilina ar savu nemainīgo skaistumu, gastronomiskajām baudām un iepirkšanās iespējām.

Singapūra


Šī ir Dienvidaustrumāzijas lielākā pilsēta, kas šī gada otrajā ceturksnī uzņēma 11,75 miljonus viesu. Singapūra ir vieta, kur satiekas neskaitāmas kultūras, valodas un vērtības. Tomēr Rietumniekiem tā ir ļoti draudzīga, jo dominējošā valoda šeit ir angļu valoda. Jau ilgu laiku šis ir bijis arī nozīmīgs biznesa centrs. Tieši tādēļ Singapūra ir gan tūristu, gan biznesmeņu magnēts.

Ņujorka


Vienīgā ASV pilsēta, kas iekļuvusi top 10 sarakstā. Lai arī apmeklētības ziņā tā ierindojas tikai 5. vietā un šā gada otrajā ceturksnī tajā viesojušies 11,52 miljoni ārzemnieku, Ņujorka ir izteikta līdere iebraucēju nesto ieņēmumu ziņā. Attiecīgajā laika periodā tie bija 18,6 miljardi dolāru, kas tikai vēlreiz pierāda to, ka Ņujorka ir pasaules biznesa un finanšu centrs.

Stambula

Foto: DELFI

Dubaija

Foto: DELFI

Kualalumpura

Foto: DELFI Aculiecinieks

Honkonga

Barselona

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!