Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai pilnībā nodotos jogai un meditācijai, nav obligāti jādodas uz tālo Indiju, to visu var baudīt arī tepat Eiropā. "Delfi Ceļojumi" piedāvā idejas atvaļinājumiem, kas nesīs mieru, harmoniju un garīgo spēku.

Krēta


Vidusjūras ūdeņu ieskautajā Krētas salā var baudīt lielisku saules, ūdens, smilšu un vēstures kombināciju. Šeit atrodas Yoga Plus centrs, kas ir viena no labākajām vietām miera un līdzsvara atgūšanai. Šī vieta atrodama salas dienvidu krastā pie Agios Pavlos līča. Tuvākā pilsēta ir Agia Galini, kas atrodas 15 kilometru attālumā. Yoga Plus pamatā specializējas Aštanga Vinjasa jogā, tomēr saviem viesiem piedāvā arī iespēju iepazīties ar afrikāņu dejām, tai či, feng šui, astroloģiju, masāžām un daudz ko citu. Centra galvenais mērķis ir ļaut saviem viesiem pilnībā relaksēties un koncentrēties uz savu personīgo izaugsmi. Yoga Plus vadītāji Radha un Pjērs savas zinības ir apguvuši pie paša Aštanga Vinjasa jogas pamatlicēja K. Pattabhi Jois.

Itālija

Foto: AFP/Scanpix

Itālijas vidusdaļā, stundas brauciena attālumā no Romas, atrodas burvīga, kalnaina miera oāze – In Sabina jogas centrs. Tas atrodas Itālijas lauku vidū un ir olīvkoku, mežu un pakalnu ieskauts. Laiks te pavisam noteikti rit lēnāk: apkārtējās ainavas, šķiet, nav mainījušās jau gadsimtiem ilgi, un tuvumā atrodami vien nelieli viduslaiku ciemati. In Sabina centrā ir iespējams nodarboties ar dažādiem jogas veidiem, meditāciju, kā arī mūzikas un mākslas aktivitātēm. Jogas nodarbībām izveidota arī īpaša āra platforma, no kuras paveras burvīgi skati uz tuvējiem pakalniem un ielejām. Ja meklējat mieru, līdzsvaru un lauku šarmu, tad šī vieta noteikti ir domāta jums!

Klēras sala


Īrijas ziemeļu daļas rietumu krastā esošā Klēras sala ir ideāli piemērota vieta iekšējā līdzsvara atgūšanai. Clare Island Yoga Retreat atrodas salas pašā klusākajā daļā un tajā var baudīt ne tikai elpu aizraujošas piekrastes ainavas, bet arī nodoties nopietnām jogas un meditācijas nodarbībām. Clare Island Yoga Retreat centrs cenšas būt pēc iespējas videi draudzīgāks. Tajā tiek pasniegts ēdiens, kas gatavots uz malkas plītīm no tuvējos dārzos un siltumnīcās iegūtajiem produktiem, ūdens tiek sildīts ar solāro paneļu iegūto enerģiju, tiek stādīti koki un pēc iespējas vairāk atkritumu tiek pārstrādāti vai pārvērsti kompostā. Clare Island Yoga Retreat labprāt uzņem arī ģimenes ar bērniem.

Francija

Austrija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!