Foto: AP/Scanpix
Ikviens uzņēmums tiecas uz sevis pilnveidošanu un klientu vēlmju apmierināšanu. Aviokompānijas nav nekāds izņēmums. "Delfi Ceļojumi" piedāvā pēdējā laika neparastāko aviolīniju jauninājumu apkopojumu. Pasažiera vārds – aviokompānijas likums? Spriediet paši.

KLM: iepazīsti savu blakussēdētāju

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nīderlandes vadošā aviolīnija saviem pasažieriem piedāvā jauno „Meet & Seat” programmu, kas ļauj apskatīt to cilvēku Facebook un Linkedin profilus, ar kuriem jūs dosieties kopīgā lidojumā. Programma darbojas divos virzienos: lai uzzinātu konkrētas detaļas par citiem pasažieriem, ir jāatklāj arī daļa no savu sociālo mediju profilu detaļām. To ir iespējams izdarīt KLM mājaslapā, un tas ļaus jums izvēlēties savu sēdvietu blakus tieši tam cilvēkam, kas būs izraisījis vislielāko interesi. Bezcerīgie romantiķi būs sajūsmā!

Samoa Air: maksā tik, cik sver, un lido dīvānā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī aviokompānija pēdējā laikā ir izcēlusies ar 2 neparastiem jauninājumiem. Šajā pavasarī Samoa Air ieviesa jaunu aviobiļešu tirdzniecības politiku – cenas ir balstītas uz pasažiera un viņa bagāžas kopējā svara. Cena par 1 kilogramu ir ap 1 dolāru (izklausās pēc iepirkšanās tirgū). Tomēr tiekot pāri sākotnējam pārsteigumam, šis šķiet ļoti prātīgs solis, jo Samoa Air izmanto tikai nelielas lidmašīnas, kas var pārvadāt ne vairāk kā 12 cilvēkus. Tieši tādēļ daudz lielāku lomu spēlē nevis pasažieru skaits, bet gan to kopējais svars. Diezgan labs iemesls pievērsties veselīgākam dzīvesveidam! Atbilstoši „maksā tik, cik sver” piegājienam Samoa Air savās lidmašīnās tagad piedāvā īpaši veidotus sēdekļus lielākiem pasažieriem. Tie ir izveidoti no 2 blakus esošiem sēdekļiem, kuriem pa vidu ir noņemts roku balsts, un pēc sava izskata tie atgādina divvietīgu dīvānu. Ir izņemta arī priekšējā sēdekļu rinda, tādēļ lidojošo dīvānu pasažieriem būs arī daudz vairāk vietas kājām. Arī lidmašīnas iekāpšanas trepes ir uzlabotas, lai korpulentajiem pasažieriem atvieglotu iekāpšanu. Neskatoties uz cilvēku pretrunīgo nostāju pret Samoa Air inovācijām, aviolīnija piedzīvo neparastu ceļotāju pieplūdumu.

Virgin America: iepazīšanās gaisā

Foto: Publicitātes foto

Tagad Virgin America lidojumos pa ASV pasažieriem ir iespēja mest aci uz kādu sev simpātisku ceļotāju. Katrā sēdvietā ir pieejama īpaša sistēma, caur kuru var apskatīt digitālu sēdvietu izkārtojumu ar visiem pasažieriem un, piemēram, nosūtīt dzērienus vai ēdienu pasažierim X. Pēc tam komunikācija var turpināties, sazinoties caur lidmašīnas iekšējo čata sistēmu, kas savstarpēji savieno visas sēdvietas. Dažus šāda doma varbūt šausminās, bet citus tieši otrādi – bezgala iepriecinās. Lai vai kā, Ričards Brensons nebeidz rūpēties par savu pasažieru labsajūtu un atrod arvien jaunus veidus, kā izdabāt visām neparastākajām vēlmēm.

American Airlines: lidojošais bārs

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmo reizi kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem kādā no ASV lidmašīnām ir izveidots pilna izmēra bārs. American Airlines jaunajās Boeing 777-300ER lidmašīnās pasažieri tagad varēs īsināt garās lidojumu stundas, malkojot glāzi burbuļojoša šampanieša un mielojoties ar vieglām uzkodām. Šīs lidmašīnas dosies ceļā no Ņujorkas, Dallasas un Losandželosas uz Londonu un Sanpaulu, un atpakaļ. Varbūt tieši bārs uz lidmašīnas klāja palīdzēs pasažieriem tikt galā ar lielo nogurumu no lidošanas?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!