Vai atceraties raidījumu "The Amazing Race", ko pirms pāris gadiem varēja vērot televīzijas ekrānos visā Latvijā? Vairāki dalībnieki, lielākoties pa pāriem, devās piedzīvojumiem pilnā ceļojumā un sacīkstēs visapkārt pasaulei. Ja arī jums pašiem sakārojas pēc kāda piedzīvojuma "The Amazing Race" stilā, "Delfi Ceļojumiem" ir pāris idejas, ko piedāvāt.

Kanoe brauciens Havaju salās


Kanoe airēšana ir viena no šo salu tradicionālajām pārvietošanās metodēm un arī sporta veidiem. Havaju salas ir lieliska vieta, kur papildināt vai pilnībā no nulles iegūt zināšanas par airēšanu jūrā, turklāt to apgūt pieredzējušu treneru vadībā. Profesionāļi vai vienkārši airēšanas entuziasti novērtēs arī ikgadējās Molokai Hoe sacensības, kas notiek oktobrī. Tajās var vērot aptuveni 65 kilometrus garas airēšanās sacīkstes atklātos ūdeņos no Molokai līdz Vaikiki, kurās piedalās vairāk kā 1000 airētāji. Savam piedzīvojumam pievienojiet arī braucienu uz Puu Ualakaa parku, kur no kalna virsotnes paveras satriecoši skati uz Honolulu pilsētu un vulkānisko krāteri Dimanta Galvu.

Jaunzēlandes alu piedzīvojums


Valsts ziemeļu salā atrodamas Vaitamo alas, kas ir viens no Jaunzēlandes interesantākajiem apskates objektiem un ļauj vienlaicīgi baudīt dabu, uzvarēt savas bailes no augstuma un ielūkoties pazemē. Šajā teritorijā izveidots Vaitamo piedzīvojumu parks, kurā var izmēģināt savus spēkus, nolaižoties 100 metrus dziļā alā ar trosi. Parks piedāvā arī 4 un 7 stundu garas piedzīvojumu programmas, kas iekļauj ne tikai nolaišanos ar trosi, bet arī ekspedīciju pa Vaitamo alu labirintiem un pat pusdienu ieturēšanu zem zemes. Šeit ir iespējams arī doties izbraucienā ar laivām pa alu ūdeņiem un vērot tikai Jaunzēlandē atrodamu spīdošu jāņtārpiņu kolonijas, kas alu griestus izgaismo kā zvaigznes. Skats patiešām ir neticams!

Brauciens ar motorlaivām pie Niagāras ūdenskrituma


Šis "The Amazing Race" stila piedzīvojums būs lieliski piemērots visai ģimenei un ļaus pilnībā iepazīt vienu no pasaules slavenākajiem ūdenskritumiem, kā arī liks asinīm riņķot nedaudz straujāk. Whirlpool Jet Boat Tours piedāvā dažāda veida izbraucienus pa 11 kilometrus garo Niagāras upes aizu, kuru laikā var izbaudīt nopietnu upes krāču spēku, kā arī izmirkt līdz kaulam pie paša Niagāras ūdenskrituma. Uz motorlaivu klāja drīkst kāpt arī bērni, kuru auguma garums ir vismaz 112 centimetri, kas atbilst aptuveni 6 gadu vecumam.

Klinšu kāpšana Taizemē

Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts dienvidos atrodama Rai Leh pussala, ko sauc arī vienkārši par Railay. Šī ir viena no Taizemes un arī visas pasaules labākajām klinšu kāpšanas vietām. Tai var piekļūt vienīgi ar laivu, jo no ārpasaules to nošķir augstas kaļķakmens klintis. Rai Leh pludmalē var pamatīgi pārbaudīt savus spēkus, dodoties pa kādu no vairāk kā 700 dažādiem klinšu kāpšanas maršrutiem. Inventāra nomu un profesionālu instruktoru palīdzību piedāvā vairāki aktīvās atpūtas centri: Andaman Adventures, Phra Nang Adventures, King Climbers un Hot Rock Climbing School. Šī vieta gan ir vairāk piemērota klinšu kāpējiem ar zināmu pieredzi, jo Rai Leh klintis ir stāvas un piedāvā visai sarežģītus maršrutus. Toties grūto kāpienu ar uzviju kompensē skats uz zaļajiem Taizemes džungļiem un zilo okeānu.

Lēciens Viktorijas ūdenskritumā


Iespaidīgais dabas brīnums atrodas uz Zambijas un Zimbabves robežas, Āfrikas dienvidu daļā. Zambezi upe šajā vietā ir izgrauzusi vairāk kā 100 metrus dziļas, milzīgas aizas, kas mūsdienās ir kļuvušas par izcilu vietu visiem piedzīvojumu meklētājiem. Abseil Zambia un Wild Horizons piedāvā dažādas ekstrēmas izklaides, kas ikvienam liks spiegt un kliegt pilnā balsī. Šeit var izbaudīt aizas šķērsošanu pa virvi, nolaišanos no klints, brīvo kritienu un asinsstindzinošus lēcienus vienatnē vai divatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!