Foto: Reuters/Scanpix
Kad termometra stabiņš rāda arvien augstākas temperatūras un saules stari neciešami karsē, tā vien gribas nomest visas liekās drēbju kārtas un ļauties vēsajam jūras ūdenim un saules peldēm. "Delfi Ceļojumi" piedāvā pasaules labāko nūdistu pludmaļu topu, kur varēsiet nomest ne tikai džemperus un žaketes, bet arī peldkostīmus.

Haulover pludmale Floridā


Haulover pludmale Floridā ir viena no ASV pludmalēm, kur peldkostīms nav obligāts. Šī nūdistu pludmale atrodas uz ziemeļiem no Maiami un par to pilnībā gādā valdība. Tādēļ gadījumā, ja sagriežas galva no visas atkailinātās miesas, jums palīdzēs profesionāli pludmales glābēji. Haulover pludmales kailo atpūtnieku vidū ļoti iecienīti ir volejbola turnīri.

Praia do Pinho pludmale Brazīlijā

Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas Praia do Pinho pludmalē, Santakatarina štatā neieraudzīsiet nevienu pašu peldkostīmu, jo vietējie iedzīvotāji saukli "peldkostīms nav obligāts" ir pārvērtuši par "peldkostīms nav atļauts". 1987. gadā šī kļuva par pirmo oficiālo nūdistu pludmali Brazīlijā. Šajā valstī nav pārāk daudz šāda veida pludmaļu, tādēļ Praia do Pinho pulcējas arī kailuma piekritēji no netālu esošās Argentīnas un Urugvajas.

Paradīzes pludmale Grieķijā

Foto: Publicitātes foto

Paradīzes pludmale Grieķijā, Mikonas salā ir vieta, kur atpūsties uz pilnu klapi. Paradīzes pludmalē dienas var aizvadīt gozējoties starp kailiem un nosauļotiem ķermeņiem, bet naktīs var doties uz trakākajām ballīšu vietām un dejot pludmales smiltīs līdz pat saullēktam. Šī ir pludmale, kas nekad neguļ un daudziem tā patiešām varētu šķist kā paradīze.

Mazā pludmale Havaju salās

Foto: stock.xchng

Mazā pludmale (Little Beach) Maui salā ir viena no retajām vietām Havaju salās, kur peldkostīmi tiek novilkti. Oficiālajās pludmalēs sauļošanās pa pliko nav atļauta, tomēr šī ir kļuvusi par neoficiālu nūdistu pludmali, kur likumsargi piever acis un peldkostīms nav obligāts. Reizēm šeit var sastapt arī vietējo mākslinieku Dr. Leisure, kas jau vismaz 10 gadus glezno ainas ar nūdistu pludmalēm, kuras var iegādāties arī kā suvenīrus.

Anse du Saline pludmale Sv. Bartolomeja salā


Francijai piederošajā Sv. Bartolomeja salā drēbes pavisam droši var nomest klinšu ieskautajā Anse du Saline pludmalē. Kopumā šajā salā attieksme pret kailumu ir visai liberāla, jo sauļošanās ar kailām krūtīm ir atļauta visās pludmalēs, tomēr tieši skaistā Anse du Saline ir viena no populārākajām nūdistu atpūtas vietām. Sv. Bartolomeja sala ir ļoti populāra kūrortu vieta, tādēļ te atpūšas arī daudzas slavenības, kas vēlas izvairīties no iesauļotām peldkostīma lencītēm. Kas zina, varbūt kādā pludmalē sastapsiet kādu Victoria's Secret modeli?

Samuraju pludmale Austrālijā


Samuraju pludmale Austrālijā ir īsta nūdistu paradīze. Tā atrodas valsts austrumu krasā, tieši pie nacionālā parka, un te nav nekā vairāk par baltām kāpām, zaļiem krūmiem un okeānu, tādēļ šī vieta ir piemērota naturālā dzīvesveida cienītājiem. Viens no interesantākajiem pasākumiem, kas Samuraju pludmalē tiek organizēts katru novembri, ir Nūdistu Olimpiskās spēles. Savukārt februārī šeit notiek Nūdistu karnevāls.

Cap d’Agde pludmale Agdas kūrortpilsētā


Neviens nūdistu pludmaļu tops nebūtu pilnīgs bez Francijas – nūdistu pludmaļu dzimtenes. Viena no populārākajām šīs valsts nūdistu pludmalēm ir Cap d'Agde pludmale Agdas kūrortpilsētā pie Vidusjūras. Pašā karstākajā sezonā dienas laikā šeit var pulcēties līdz pat 40 000 nūdisma piekritēju. Turklāt neparasti ir arī tas, ka kailums šeit ir atļauts arī, piemēram, veikalos un restorānos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!