Drošības pārbaudes lidostās un neskaitāmie ierobežojumi tam, ko drīkst un nedrīkst vest rokas bagāžā, reizēm var sagādāt pamatīgas galvassāpes. Tomēr ir arī tādi trakie, kas visām drošības procedūrām un noteikumiem atmet ar roku vai arī koferu sapakošanai pieiet ar neticamu izdomu. Ja vien viņi savas spējas izmantotu labiem mērķiem! Lūk, trakākās lietas, ko cilvēki ir mēģinājuši pārvadāt lidmašīnās.

Ieroči

Foto: Valsts policija

Varētu šķist, ka šie ir visacīmredzamākie priekšmeti, ko nekādā gadījumā nedrīkstētu ienest lidmašīnā. Tomēr 2012. gadā ASV Transporta Drošības aģentūra no lidostu pasažieriem kopumā konfiscēja 821 šaujamieroci, no kuriem 691 bija arī pielādēts. Ceļotāji ir mēģinājuši pārvest arī nažus, un ne jau plastmasas vai Šveices armijas nažus! Lidotāju bagāžā ir atrastas arī mačetes, harpūnas, elektrošoka ieroči, motorzāģi un pat zobeni.

Sprāgstvielas

Foto: Valsts policija

Ceļotāju somās mēdz iemaldīties arī granātas un uguņošanas raķetes. Savukārt kāds ceļotājs, kas brīvdienas pavadīja nirstot koraļļu rifos, pašam to nezinot bija atradis senu 18. gadsimta lielgabala lodi, kas bija pilnībā noklāta ar koraļļiem un tā arī neizturēja drošības pārbaudi.

Dzīvnieki

Foto: AFP/Scanpix

Arī mūsu mazajiem brāļiem nākas ciest no cilvēku muļķības un alkatības. Kāds pasažieris savā koferī starp mīkstajām rotaļlietām bija paslēpis tīģerēna mazuli, cerot, ka tas tiks noturēts par rotaļlietu. Cilvēki ir mēģinājuši pārvest arī zeķēs ietītus putnus, leopardu mazuļus, zirnekļus, biksēs paslēptas čūskas un bruņurupučus, kā arī apakšveļā noslēptus pundurpērtiķus. Kāds cits pasažieris centies pārvest arī zivis. Ne jau vienu zelta zivtiņu, bet gan 4 koferus, kas bijuši pildīti ar ūdeni un kur atradušās aptuveni 240 zivis. Savukārt kāda 29 gadus veca sieviete esot centusies pārvest sazāļotu pērtiķi, kas bijis paslēpts viņas neīstajā grūtnieces vēderā.

Miruši radinieki

Foto: stock.xchng

Kādas 2 sievietes, kas bija ceļā no ASV uz Vāciju, esot centušās uz turieni nogādāt arī savu 91 gadu veco un mirušo radinieku. Viņš esot bijis iesēdināts ratiņkrēslā un vīrietim bijusi uzlikta cepure un saulesbrilles. Pasažieres gan esot apgalvojušas, ka vīrietis vienkāršu guļot, tomēr lidostas darbinieki pamanījuši viņa bālo ādas krāsu un pārbaudījuši pulsu. Galu galā tika noskaidrots, ka vīrietis jau vismaz 12 stundas bija miris. Iespējams, ka tas bija mēģinājums izvairīties no dārgajām repatriācijas izmaksām.

Narkotikas

Foto: VID

Galvaskauss

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!