Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja pēdējā gada laikā esat nokļuvuši dzīvībai bīstamā situācijā, bet tomēr izķepurojušies, Spānija varētu būt īstā vieta, kur nosvinēt savu lielo veiksmi.

Galīcijas reģiona nelielajā pilsētiņā Las Nieves (vai As Neves), kas atrodas pie pašas Portugāles robežas, katru gadu 29. jūlijā tiek atzīmētas Fiesta de Santa Marta de Ribarteme svinības, kuras pavisam noteikti varētu ierindot pasaules dīvaināko kategorijā.  

Galīcijas reģions katrā ziņā ir neparasts Spānijas apgabals ar savu dialektu un paražām, kur sajaucas pagānisms un kristietības tradīcijas, un tieši Fiesta de Santa Marta de Ribarteme tam kalpo kā lielisks piemērs.

Visi vietējie iedzīvotāji, kas pēdējo 12 mēnešu laikā ir atradušies tuvu nāvei, bet tomēr izsprukuši cauri sveikā, tiek salikti zārkos, kur tie izliekas miruši, un pēc tam tiktu nesti cauri visai pilsētai tādā veidā izrādot pateicību par izdzīvošanu. Veiksminieku zārkus nes viņu ģimenes locekļi, bet tie, kuriem nav piederīgo, savus tukšos zārkus stiepj pašu spēkiem.

Gājiens sākas ap pulksten 10:00 un tā laikā visi zārki tiek aiznesti līdz baznīcai, kur pusdienlaikā notiek mise. Pēc tam baznīcas zvanu pavadībā procesija dodas tālāk kalnā uz kapsētu un tad atkal atgriežas pie baznīcas, no kuras tiek iznesta Svētās Martas statuja un tiek vākti ziedojumi baznīcai pateicībā par šo cilvēku izglābšanu.

Tik tālu gan tas viss neizklausās pēc tipiskām spāņu svinībām, tomēr kad zārku procesija ir beigusies, dzīvie miroņi augšāmceļas un sāk dalīties stāstos par savām baisajām pieredzēm. Festivāla dalībnieki nododas dejām, ēšanai, raķešu šaušanai un vienkāršai dzīves svinēšanai.

Svinību laikā Las Nieves pilsētiņas populācija dubultojas, jo uz šo "nāvīgi labo" festivālu ierodas vairāk kā 4000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!