Foto: LETA
Tie, kuriem dzīve šķiet mazliet par lēnu un garlaicīgu, "Delfi Ceļojumi" piedāvā pasaules spocīgāko mežu topu. Tās ir vietas, kurās uzmetas zosāda, pārskrien šermuļi un, iespējams, pat nosirmo kāds mats – vietas, kur patiešām sajusties dzīvam!

Aokigahara mežs Japānā


Šai vietai ir doti vairāki nosaukumi: "koku jūra", "pašnāvību mežs" un "nāves mežs". Tas atrodas Fudzi kalna ziemeļrietumu pakājē un tiek uzskatīta par spoku apsēstāko vietu visā Japānā. Katru gadu līdz pat 78 cilvēkiem Aokigahara mežā izdara pašnāvības, un kopumā no 50-tajiem gadiem ir fiksēti vairāk kā 500 šādi gadījumi, tādēļ paranormālas aktivitātes šeit nav nekāds lielais pārsteigums. Vietējie stāsta, ka naktīs var dzirdēt kā kliedz mirušo cilvēku gari. Pastaigājoties pa mežu, reizēm var uziet arī cilvēku skeletus vai mirušo ķermeņus, kas karājas no kokiem. Runā, ka zem zemes ir arī lieli dzelzs rūdas krājumi, kas traucē kompasu darbībai un ceļotājus bieži vien aizved nepareizā virzienā.

Hoia-Baciu mežs Rumānijā


Hoia-Baciu meža otrais nosaukums ir Transilvānijas Bermudu trīsstūris. Pasaules slavu tas ieguva 1968. gadā, kad biologs Alexandru Sift uzņēma fotoattēlu ar NLO šķīvīti, kas lidoja virs meža. Tomēr vietējie iedzīvotāji jau daudz ilgāku laiku ir zinājuši par šo baiso mežu un ir uzskatījuši to par ļaunu un nolādētu vietu. Runā, ka tā vidū ir apļveida izcirtums, kas kalpojot kā portāls uz citām dimensijām vai garu pasauli. Tie, kas dodas mežā, bieži vien izjūt nelabumu vai reiboni, dzird balsis un soļus. Daudzi cilvēki ir arī apgalvojuši, ka ir redzējuši NLO vai piedzīvojuši neizskaidrojamu laika pārbīdi. Arī koki, kas pirms pāris gadiem bijuši taisni, tagad ir saliekušies un sapinušies mezglos.

Frītaunas mežs Masačūsetsas štatā, ASV


Šis mežs ir daļa no tā sauktā "Bridžvoteras trīsstūra", kur var novērot ārkārtīgi lielu daudzumu dažādu paranormālu aktivitāšu un daudzi tic, ka tas esot nolādēts. Frītaunas mežā atrodas ne tikai senas indiāņu kapavietas, bet šajā vietā ir notikušas arī vairākas slepkavības un sātaniski rituāli. Cilvēki šajos mežos ne reizi vien ir sastapušies ar NLO, lodveida zibeņiem, spokiem, troļļiem līdzīgiem radījumiem un neizskaidrojamām balsīm. Frītaunas mežs ir pārpildīts ar paranormālām parādībām.

Deringa meži Lielbritānijā


Plaklija ciemats Kentas grāfistē ir ticis ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā kā "Lielbritānijas spoku apsēstākais ciemats" un uz dienvidiem no šīs baisās vietas var atrast arī Deringa jeb Kliedzienu mežus. Kā jau to var nojaust, ļaudis mēdz dzirdēt asinsstindzinošus kliedzienus, kas naktīs nāk no meža. Runā, ka tie nāk no to cilvēku spokiem, kas reiz mežā ir apmaldījušies un gājuši bojā. Deringa mežos ir manīts sena kareivja spoks, 18. gadsimta pulkveža rēgs un bieži vien ir dzirdami arī dīvaini soļi. Runā, ka reiz ciemata iedzīvotāji esot noķēruši lielceļa laupītāju, atveduši to uz mežu, piesējuši pie koka un nogalinājuši ar zobenu, un šī laupītāja gars vēl līdz pat šai dienai spokojas Deringa mežos.

Vecās mājas (Old House) meži Virdžīnijas štatā, ASV


Šis mežs atrodas ASV austrumu krastā, pie Česapīka līča – vietā, kur Neatkarības kara un Pilsoņu kara laikā atradās ļoti aktīva osta. Vietā ar tik senu un bagātu vēsturi spoki nav nekāds lielais pārsteigums. Cilvēki piekrastes mežos ir redzējuši dažādus spokus: 18. gadsimta britu kareivjus, pirātus, vergus, indiāņus, bezgalvainus suņus un pat spoku kuģus, kas no piekrastes ir devušies tālāk mežā. Vieni no neparastākajiem sastaptajiem rēgiem ir skeleti, kas ir ietērpti bruņās un rokās tur zobenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!