Foto: AFP/Scanpix
Daudzus Londonas iedzīvotājus šajā vasaras karstumā iepriecināja mēra Borisa Džonsona paziņojums par plāniem Londonā izveidot milzīgu iekštelpu slēpošanas centru.

Tas būs pirmais šāda veida sporta centrs Londonā, kas atradīsies Stretfordā, netālu no Olimpiskā parka. Slēpošanas centrā tiks izveidoti vairāki nobraucieni ar dažādām grūtības pakāpēm, kā arī sniegadēļu rampas, slidotava, kamaniņu trase un rotaļu zona bērniem. Garākais nobrauciens varētu sasniegt 300 metrus. Kopējā slēpošanas centra platība sasniegs 20 000 kvadrātmetrus, kas visa gada garumā būs noklāti ar īstu sniegu un savus apmeklētājus priecēs ar ziemai atbilstošu klimatu. Tas būs vismaz 2 reizes lielāks kā jebkurš cits iekštelpu slēpošanas centrs Lielbritānijā.

Plānots, ka kopējās projekta izmaksas varētu sasniegt aptuveni 200 miljonus mārciņu un apmeklētājiem tas varētu tikt atvērts 2015. gadā. Tas būs Lielbritānijas lielākais iekštelpu slēpošanas centrs, kas pēc saviem apmēriem būs ļoti līdzīgs savam radiniekam Dubaijā. Plānots, ka jaunais slēpošanas centrs ik gadu varētu piesaistīt ap 3 miljoniem apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!