Mūsu pasaule ir pilna brīnumu! Kamēr vairums ceļotāju, elpu aizturējuši, aplūko senās mākslas mūžīgo skaistumu un fantastikas dabas parādības, citi pamanās kļūt slaveni ar savu muļķību un iegūt pasaulē sliktākā tūrista titulu.

Pusaudzis ieskrāpē savu vārdu Senās Ēģiptes templī


Pagājušā gada maijā kāds pusaudzis no Ķīnas apceļoja Ēģipti. Kad kādā no Senajā Ēģiptē celtajiem tempļiem viņam kļuva garlaicīgi, viņš izdomāja triju tūkstošu gadu vecajā vēstures piemineklī ieskrāpēt savu vārdu. Ēģiptes templi bija izdevies neskartu saglabāt trīs tūkstošus gadus. Tas pārdzīvoja karus, iebrukumus, līdz šis 15 gadus vecais zēns to sabojāja ar iegravēto vārdu, ko tagad zina ikviens tempļa apmeklētājs - Dings Jinhao.

Atrodot retu astoņkāji, to apēd


Kāds amerikāņu tūrists ceļojuma laikā Grieķija ienira jūrā un nejauši uzgāja sešu kāju astoņkāji. Viņš uzreiz saprata, ka tas ir kaut kas neparasts. Patiesībā izrādījās, kas pasaulē ir atrasts tikai vēl viens seškāju astoņkājis. Tā vietā, lai par to pastāstītu pasaulei, viņš to apēda. Un pēc tam ar nožēlu teica, ka tas garšojis tāpat kā parasts astoņkājis.

Pozē ar mirstošu delfīnu

Foto: EPA/LETA

Vienā no Ķīnas pludmalēm netālu no krasta peldēja ievainots delfīns. Iespējams, tas bija cietis, saduroties ar peldlīdzekļiem. Cilvēki, kas tobrīd peldējās, nekavējoties meklēja palīdzību un zvanīja palīdzības dienestiem. Tomēr daži no pludmales apmeklētājiem tā vietā, lai dzīvniekam palīdzētu, pacēla to no ūdens un fotografējās ar delfīnu. Pēc pozēšanas tūristi dzīvnieku iemeta atpakaļ ūdenī, bet delfīns drīz vien nomira, jo bija guvis pārāk lielas traumas.

Vīrietis salauž 600 gadus vecu statuju

Foto: Shutterstock

Apmeklējot Florences muzeju "Museo dell'Opera del Duomo" kāds tūrists gribēja samērīt savu pirkstus ar 14.gadsimta statujas pirkstu. Tā rezultātā statuja nokrita un salūza gabalos.

Stopētāji ar grafiti izposta slavenas Īrijas klintis


Gadsimtiem ilgi Moheras klinšu skaistums un majestātiskums apbūris cilvēkus. Tā ir vieta, kas parāda dabas majestātiskumu, no kura cilvēkiem aizraujas elpa. Taču divi franču stopētāji uzskatīja, ka klintīs krāsu ir pārāk maz, tādēļ izdomāja, ka ar pūšamajām krāsām tās apgleznos. Tagad grafiti stiepjas pāri klintīm visā garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!