Švarcvalde nav melnā krāsā, kā varbūt liktos, tulkojot tās nosaukumu no vācu valodas. Tā ir neskarta daba - mistiska, vientuļa un reizē krāsaina. Švarcvaldes pārgājienu maršruti ved augšup un lejup, kopā 285 kilometru garumā, tāpēc, dāmas, augstpapēžu kurpes šoreiz atstājiet mājās!

Švarcvaldes iepazīšanu var sākt pie Pforzheimas dzelzceļa stacijas, tās galamērķis atrodas Bāzelē, bet Rietumu trase ir viena no visvecākajām pārgājienu takām visā Vācijā. To 1900.gadā radījis "Black Forest" klubs. Gleznaino, mežu un kalnu ieskauto ceļu mēdz salīdzināt ar ķiršu torti - tas esot tikpat spilgts un gaisīgs. Tālāk seko Murgtala ieleja. Ceļš pa šo ieleju vijas vairāk nekā 22 kilometru garumā un stiepjas pat tūkstoš metru augstumā.

Daudzi ceļotāji secinājuši, ka Švarcvalde līdzinās Kanādai - arī te, cik tālu vien acs redz, plešas nebeidzami meži. Nav ne ceļu, ne māju, ne civilizācijas. Nav dzirdami arī ierastie trokšņi - ir tikai vējā šalkojoši koki, noslēpumaina čaboņa un citas meža skaņas.

Maršrutā var apskatīt arī mistiskos ezerus, kuros atspoguļojas savvaļas dabas spēks. Ledāju atstātie ūdeņi ieplakās sagūluši kā mirdzošas, visu redzošas acis. Viens no slavenākajiem Švarcvaldes ezeriem ir Mummelsee, kas atklāts pagājušā gadsimta sākumā. Bet Glaswaldsee ezers ir kontrastains, tajā ir miers, klusums un siltums, taču reizē arī kas mistisks. Izbaudiet peldi starp debesīm un kokiem!

 Pēc garajām pastaigām Švarcvaldē jums noteikti negribēsies atgriezties civilizācijā, vien nogurušās, smeldzošās kājas prasīs savu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!