Foto: Publicitātes foto
Rūgteni salda tumšā un uz mēles kūstošā maigā piena šokolāde noteikti ir viens no gardākajiem pasaules izgudrojumiem. Var jau, protams, panašķēties ar veikalā nopirktu šokolādi, taču kāpēc neatļauties vairāk un nedoties šokoholiķa cienīgā ceļojumā? Tāpēc "Delfi Ceļojumi" apkopoja tos ceļojumu galamērķus, kas iepriecinātu katru kārtīgu kārumnieku.

Maiju šokolāde Meksikā


Sāksim ar šokolādes pirmsākumiem. Vārds šokolāde visticamāk cēlies no maiju vārda "xocoatl", kas apzīmē karsto šokolādes dzērienu, kādu tolaik baudīja varenākie un drosmīgākie cilts pārstāvji. Dzēriens ir biezs, rūgtensalds, ar putotu konsistenci un čili pipariņu. Spāņu ieceļotāji dzērienam vēl pievienoja cukuru, kanēli, mandeles un pienu. Nogaršo dzērienu pēc abām receptēm. Comalcalco pilsētiņā var apmeklēt kakao muzeju un nakšņot kakao fazendās.

Maison Cailler šokolādes fabrika Brokā Šveicē


Šokolāde ir viena no Šveices vizītkartēm un "Cailler" ir viens no vecākajiem šokolādes zīmoliem Šveicē. Fabrika darbojas jau kopš 1898.gada, tā atrodas Brokas ciematā un piedāvā ekskursijas pa ražotnes telpām. Noskaidro, kā rodas pasaulslavenā šokolāde, ļaujies bezmaksas degustācijai un dodies stundu garā ekskursijā. Netālu no ražotnes ir gleznainais Gruyère ezers un kalnainās pastaigu takas. Pēc kārtīgas šokolādes tūres, pastaiga lieti noderēs.

Max Brenner veikals - restorāns Ņujorkā


Ja apceļojot Ņujorku prasās kāds saldumiņš, jādodas uz Brodvejas un Otrās avēnijas stūri. "Max Brenner" piedāvā kārumus gan klasikas cienītājiem, gan arī tiem, kas nebaidās meklēt jaunas garšu sajūtas, piemēram, šokolādes trifeļu martini un šokolādes fondī ar Young's šokolādes stipro alu. Aukstajās rudens un ziemas dienās nosalušās rokas varēsiet pasildīt pie īpašajām hug mug krūzītēm.

San Ginés Madridē Spānijā


Chocolateria jeb latviski tulkojot - šokolādnīcā atrodas pilsētas centrā uz Pasadizo San Ginés un darbojas visu nakti. Chocolateria īpašais piedāvājums jau kopš 1894. gada ir churro – garas vafelei līdzīgas nūjiņas no eļļā ceptas mīklas, kuras pasniedz ar trauciņu biezas karstas tumšās šokolādes.

Valrhona šokolādes ražotne Tain l’Hermitage apgabalā Francijā


"Valrhona" šokolādi atzinīgi novērtējuši daudzi pasaules šokolādes eksperti, jo tā tiek gatavota tikai no dabīgajiem kakao sviesta taukiem, nepievienojot augu taukus. Šeit iespējams apmeklēt arī šokolādes gatavošanas skolu Valrhona's École du Grand Chocolat, bet pēc ražotnes apskatīšanas un "saldajām stundām" apskatīt otrpus upei esošo skaisto Tournon pilsētu.

Karstā šokolāde Turīnā Itālijā


Turīna ir Itālijas šokolādes galvaspilsēta, kurā noteikti jānogaršo cioccolato caldo - ļoti biezs, karsts un patīkami rūgtens šokolādes dzēriens ar bagātīgu putukrējuma cepurīti. Otrs kārums, kuru noteikti ir vērts nogaršot ir kārtainais karstās šokolādes-espresso dzēriens, kas tiek pasniegts stikla glāzē kopā ar lazdu riekstu konfekti giandujotto. Vislabāk uz Turīnu šokolādes tūrē doties februārī, kad tur notiek šokolādes festivāls Cioccola-Tò. Tūristu informācijas centrā iegādājies Šokolādes pasi, un atlaides šokolādes gardumiem visā pilsētā būs garantētas.

Šokolādes viesnīca Bournemouth pilsētā Anglijā

Foto: Publicitātes foto

Ja tomēr šokolādes kafejnīcas, ražotnes un festivāli īstam šokoholiķim ir par maz, jādodas uz Angliju. Bournemouth pilsētā atrodas šokolādes viesnīca, kurā vari ēst, elpot un pat gulēt šokolādē! Viesnīca piedāvā arī šokolādes degustācijas un gatavošanas kursus. Vārdu sakot, te šokolādei iespējams atdoties pilnībā! Pilsēta atrodas pie jūras, tādēļ varēsi izbaudīt arī patīkamo jūras ainavu un svaigo gaisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!