Foto: AFP/Scanpix
Lidmašīnu kavēšanās ir ierasta lieta, bet vai jums ir nācies atrasties gaisa kuģī tad, kad pilots paziņo par iecerētā kursa maiņu? Izrādās, tam nemaz nav nepieciešams tik nopietns iemesls, kā lidmašīnas tehniskās problēmas. Pietiek ar dažiem dīvaiņiem un izrādās, tādu uz pasaules ir pietiekami.

Šķiet neticami, bet šī gada 30.augustā aviokompānijas "Lufthansa" lidmašīna, kura bija ceļā no Stokholmas uz Frankfurti mainīja savu kursu uz Kopenhāgenu nepatīkamas smakas dēļ. Kā ziņo "Aviation Herald", pēc vairāku pasažieru sūdzībām par nepatīkamu, spēcīgu smaku, lidmašīnas piloti, rūpējoties par lidojuma drošību, izlēma doties uz Kopenhāgenu, kuras lidostā nosēdās jau pēc 15 minūtēm. Veicot pārbaudi, atklājās, ka nepatīkamās smakas avots ir lidmašīnā nesen ievietotais paklājs. Pēc divarpus stundām lidmašīna turpināja ceļu uz Frankfurti, kurā ieradās ar 2 stundu un 45 minūšu nokavēšanos.

Savukārt kāda "Air India" pilote atteicās doties ceļā, jo ierastais lidojuma plāns ticis izmainīts, izslēdzot no tā kādu "nolaišanās pieturu". Izrādījās, viņas sašutumam patiešām bija "nopietns" iemesls - tieši šajā pieturā viņai tika piegādātas vietējās sīpolmaizītes.

Šī gada sākumā kāda lidojuma kurss tika novirzīts, jo kādai ģimenei bijuši iebildumi pret lidojuma laikā rādīto filmu. Viņi uzstājuši, ka filma ir vardarbīga, seksuāla, un tā kaitē viņu bērna psihei. Rādītā filma bija krimināltrilleris "Alex Cross".

Pagājušajā vasarā lidojumā no Mančesteras uz Maljorku pilots bijis spiests novirzīties no kursa, jo kāds 24 gadus vecs jauneklis pielaida sava drauga matiem uguni. Lieki piebilst, ka šī "joka" dēļ puisis lidostā tika arestēts.

1982.gadā aviācijas amatieris Lerijs Valters uzbūvēja lidaparātu no parasta krēsla un 45 ar hēliju pildītiem baloniem. Kad puisis jau tuvojās kontrolētajai gaisa telpai virs Losandželosas internacionālās lidostas, tika izraisītas neskaitāmas lidmašīnu kavēšanās.

Savas kaprīzes ir arī prezidentiem. Bijušā ASV prezidenta Bila Klintona dēļ ir notikušas vairāku lidmašīnu kavēšanas. Izrādās, ka iemesls tam bijis pavisam neparasts. Viņš vēlējies, lai stilists pabeidz viņa matu sākārtojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!