Vislielākais izaicinājums, lidojot kopā ar bērniem, ir spēt novirzīt viņu uzmanību tā, lai bērni netraucē pārējiem pasažieriem. Tāpēc nereti lidmašīnās līdzi tiek ņemta vai visa iedzīve – rotaļlietas, grāmatas, kārumi, spēles un citas noderīgas lietas. Ja lidosiet ar "Etihad Airways", jūs par šīm rūpēm variet aizmirst. Par bērniem lidojuma laikā parūpēsies "Mērijas Popinsas" jeb "lidojošās auklītes".

Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "Etihad Airways" sākusi piedāvāt "lidojošo auklīšu" servisu. Oranžās uniformās tērptās auklītes palīdz mazo ceļotāju vecākiem un arī tiem bērniem, kuri ceļo vienatnē. "Lidojošajās auklītes" ir apgādātas ar speciāliem komplektiem, kuros iekļautas dažādas spēles un rotaļlietas, lai lidojuma laikā bērnus varētu iesaistīt aizraujošās, izglītojošās un radošās nodarbības. Viņas ir gatavas demonstrēt burvju trikus, vadīt origami nodarbības vai sagatavot piena pudelīti jūsu mazulim.

Dzērieni mazajiem lidotājiem tiek pasniegti īpašās papīra krūzēs, kuras iespējams pārvērst "cepurītēs", bet kopā ar vecākajiem bērniem, auklītes minēs mīklas un lidojuma laikā dosies ekskursijās uz lidmašīnas virtuvi.

"Lidojošās auklītes" tiek īpaši apmācītas Norlandas koledžā Lielbritānijā, kur apgūst bērnu psiholoģiju, uzvedību un vajadzības tādos īpašos vides apstākļos, kā lidmašīna. Šobrīd apmācības kursu pabeigušas 300 aukles, taču tiek plānots, ka līdz gada beigām "lidojošo auklīšu" dienestā gan lidmašīnās, gan arī lidostu biznesa un pirmās klases atpūtas telpās strādās jau vismaz 500 aukles.

Aviokompānijai "Etihad Airways" pieder 66 lidmašīnas un katru nedēļu tā veic vairāk nekā tūkstoti lidojumu uz Āfrikas, Āzijas, Austrālijas, Eiropas un Ziemeļamerikas valstīm. Iepriekšējos trīs gadus "Etihad Airways" atzīta par pasaulē labāko aviokompāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!