Foto: Publicitātes foto
Visbiežāk hosteļi asociējas ar mazbudžeta naktsmītnēm, kurās parasti apmetas studenti vai garām braucošie ceļotāji. Par laimi, tūrisma industrija attīstās ik pa stundām, cenšoties piedāvāt aizvien jaunus risinājumus un svaigas idejas ceļotājiem, arī tiem, kuri nolēmuši netērēt milzu līdzekļus, lai apmestos dārgās viesnīcās.


Nu jau arī vairāki hosteļi cenšas pievilināt tūristus ne tikai ar pievilcīgām cenām, bet arī ar pievilcīgu dizainu un dažādiem radošiem risinājumiem, saglabājot savu galveno pamatprincipu – pieejamas cenas. "CNN Travel" nosaucis septiņus radoši iekārtotus hosteļus, kas neliks vilties ceļiniekiem.

‘Kex Hostel’ Reikjavīkā - ar Rokija filmu butaforijām


Pie Kex hosteļa izveides strādājuši filmu veidotāji un bijušie futbola spēlētāji, lai kopīgiem spēkiem izveidotu jaunu hosteli, kas atrodas bijušās biskvīta rūpnīcas telpās. Viņu galvenais mērķis bija izveidot vietu, kur gan vietējie iedzīvotāji, gan ceļotāji varētu atpūsties, izgaršot dažādas alus šķirnes un izbaudīt Reikjavīkas krāšņo dabu. Hosteļa bārā mēdz uzstāties dažādas grupas, bet tad, kad bāra dzērieni ir izgaršoti, apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja arī organizēt privātu pasākumu vai konferenci, vai arī vienkārši skatīties filmas "Gym&Tonic" telpā, kura veidota senlaicīgas boksa zāles stilā un izdaiļota ar Rokija filmu cienīgām butaforijām – boksa maisu un cimdiem. Ja ceļotāju vairāk saista mierīgas aktivitātes, tad hostelī ir iespēja arī apmeklēt jogas nodarbības. Bet pēc visām izklaidēm, apmeklētājam tiek piedāvāts apmeklēt retro frizētavu, lai mājās atgrieztos elegantā izskatā.

Cenas: sākot no 25$

Pils minimālisma stilā – ‘U Hostel’ Madridē

Foto: Publicitātes foto

Hostelis atrodas 19. gadsimta pils ēkā. Tās īpašnieks ir bijušais ekonomiskā tūrisma ceļotājs, jau tikai divi iepriekš minētie fakti, apraksta hosteli pietiekami krāsaini. Hosteļa stils ir ieturēts minimālisma stilā, sienas ir gaišas, bet telpas plašas. Hostelī ir iespējams pieteikties grupu ceļojumiem uz flamenko šovu, kā arī pieejamas ikrīta ekskursijas pa pilsētu. Vakaru hostelī tiek piedāvāts izbaudīt tā privātajā kino telpā, ja vēlies kaut ko aktīvāku, tad bārā ir iespējams pasūtīt dzērienus un doties tos baudīt uz jumta terases.

Cenas: sākot no 20$

‘Generator Venice’ hostelis ar skatu uz Venetas lagūnu Venēcijā

Foto: Publicitātes foto

Šī hosteļa sienas glabā daudzus vēstures notikumus, hostelis atrodas 19. gadsimtā būvētā namā uz Giudecca salas, bet no hosteļa ārpuses paveras skats uz Venetas lagūnu. Interjeru rotā koka un akmens savienojums, skaistas atmosfēras cienītāji novērtēs, ka dekori ir patiesi krāšņi un pārdomāti līdz pat sīkākajam dizaina elementam. Hostelī regulāri notiek mākslas šovi un dažādu grupu uzstāšanās, bet kafejnīcā ir iespējams nobaudīt gardos spageti un kraukšķīgu čiabatu.

Cenas: sākot no 21$

‘Freehand Miami’ - hostelis ar baseinu starp Maiami palmām

Foto: Publicitātes foto

Šajā hostelī var baudīt vintage stila atmosfēru, savukārt ballīšu telpa ir ieturēta 1930. gadu art deco stilā. Hosteļa ārpusē var baudīt sauli pie neliela baseina, kas izvietojies pie palmu kokiem. Jaunus ceļa biedrus ir iespēja satikt hosteļa veģetārajā dārzā vai mākslas nodarbībās.

Cenas: sākot no 35$

Skats uz Florenci no jumta terases – ‘Plus Florence’

Foto: Publicitātes foto

No hosteļa jumta terases, kas paredzēta, lai baudītu sauli, ir apskatāma Florences panorāma 360 grādu leņķī. Jumta terases bārā ir pieejami dažādi gardi kokteiļi, ar kuriem veldzēties baseinā, ja viesojies ziemā, varēsi baudīt iekštelpu baseinu. Lai atjaunotu ķermeņa tonusi ir iespēja apmeklēt saunu un turku pirti, kā arī trenažieru zāli. Jāpiemin, ka visi Florences apskates objekti atrodas īsas pastaigas attālumā.

Cenas: sākot no 28$

‘Hostel Suites Florida’ Buenosairesā – pārnakšņot ar Če Gevaru

Foto: Publicitātes foto

Šis hostelis atrodas blakus Buenosairesas zināmākajiem veikaliem, restorāniem un bāriem. Skatot viesnīcas dizainu, tu varēsi iepazīt Argentīnas kultūru, istabiņu interjeru atsvaidzina tajā izvietotie plakāti ar Evas Peroni, Če Gevaras, un Djēgo Maradonas attēliem. Kā īpašs bonuss klientiem - bezmaksas transports no lidostas līdz hostelim.

Cenas: sākot no 18$

Hostelis, kas bija paredzēts olimpiādes dalībniekiem, –‘HI Whistler’ Vistlerā

Foto: Publicitātes foto

Šis hostelis ir ļoti mūsdienīgi iekārtots, tas tika būvēts speciāli atlētiem, kuri tajā bija apmetušies 2010. gada Ziemas Olimpisko spēļu laikā. Katrā istabiņā ir platekrāna televizors, bet no istabiņas loga paveras skats uz kalniem. Hostelī ir plaša ēdamistaba un atpūtas telpa ar biljarda galdu un kamīnu. Tikai piecpadsmit minūšu attālumā ir slēpošanas un snovborda trases. Hostelī ir iespējams pieteikties uz kalnu pārgājieniem, riteņbraukšanu, pokera vakariem un pat jogas nodarbībām.

Cenas: sākot no 30$

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!