Foto: AFP/Scanpix
2022. gada pasaules čempionāts futbolā norisināsies Katarā, tāpēc pirms dažām dienām čempionāta rīkotāji prezentēja pavisam jauna un moderna stadiona projektu, kas tiks būvēts Alvakras reģionā.

Pēc dizaina autoru ieceres, arēnai bija jāatgādina tradicionāla arābu laiva, taču ideja acīmredzot nostrādāja tikai austrumu reģionā, jo rietumnieki piedāvātajās skicēs uzreiz saskatīja seksuālu kontekstu - pēc daudzu domām, stadions atgādina milzu vagīnu.

Projektu izstrādājusi starptautiska dizaina kompānija AECOM, kas stadionā paredzējusi 45 000 skatītāju vietu. Izmaksās šis projekts aptuveni 120 miljardus dolāru.

"Dizaineri skaidrojuši, ka darbus iedvesmojusi dou - tradicionāla arābu laiva, kādā braukājušas vairākas paaudzes vietējo makšķernieku un pērļu zvejnieku. Visai idilliskais apraksts, tomēr cilvēki neapzināti tajā visā redz visu ko citu, tikai ne laivu," ironizē izdevums The Daily Mail.

Arī feministe Kallija Beismana savā blogā raksta, ka "ikviens vērīgs cilvēks ātri vien atpazīs, ka celtne izskatās pēc milzīgas vagīnas". Viņa gan uzsver, ka tas ir ļoti labi līdzsvaram, jo ikvienas lielpilsētas horizonts izskatās pēc drūmu fallu virtenes.

"Pasaulē, kur sporta sfērā vagīnas netiek augsti vērtētas, tas nemaz nav tik slikts solis. Galu galā, kāpēc gan lai 45 000 cilvēku nevarētu pāris stundas pasēdēt sievietes reproduktīvajos orgānos?" jautā The Guardian žurnālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!