Par īstu interneta sensāciju kļuvusi reklāma, kurā spraiga sižetu filmu zvaigzne Žans Klods van Damme izpilda špagatu uz braucošām Volvo automašīnām. Videoklipam jau tapušas vairākas parodijas, un arī pašmāju jokdari nesnauž – viņi izveidojuši satīru, kurā šo triku demonstrē Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Klipā, kuram dots nosaukums Volvo Van Damme Epic Splits Andris Bērziņš parodija, ar video montāžas palīdzību van Dammes ķermenim piemontēta Bērziņa ģīmetne, savukārt teksts, kurš tiek deklamēts oriģinālajā reklāmas versijā, aizstāts ar prezidenta uzrunu angļu valodā.

Parodijā dzirdamais teksts ir neliela daļiņa no Andra Bērziņa uzrunas Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālasamblejas 66. sesijas atklāšanas 2011. gada 21. septembrī Ņujorkā.

Jāatzīmē, ka šī Bērziņa uzstāšanās toreiz tika vērtēta neviennozīmīgi. Prezidents tika nopelts par savām angļu valodas prasmēm, un cilvēki viņu pat salīdzināja ar bijušo Latvijas finanšu, zemkopības un aizsardzības ministru Ati Slakteri un viņa leģendāro frāzi "nasing spešal".

Videoklips divu dienu laikā tīmekļa vietnē YouTube ieguvis ievērojamu skatījumu skaitu, un arī citos sociālajos tīklos šī parodija jau kļuvusi par vienu no apspriestākajiem notikumiem, tiesa, jokdari savu identitāti pagaidām nav atklājuši.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!