Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nacionālā aviokompānija "Etihad Airways" ar svinīgu ceremoniju Starptautiskajā lidostā "Rīga" atklājušas tiešos lidojumus maršrutā Rīga-Abū Dabī. Tā portālu "Delfi" informē lidostas pārstāvji.

No šodienas "airBaltic" veiks četrus lidojumus nedēļā no Rīgas uz "Etihad Airways" galveno tranzītmezglu Abu Dabī ar Airbus A319 lidmašīnu. Tajā ir 14 vietas biznesa klasē un 102 vietas ekonomiskajā klasē.

Valdis Dombrovskis, LR Ministru prezidents, uzstājoties atklāšanas ceremonijā, norādīja: "Šī diena iezīmē pirmo reizi, kad ir izveidota aviosatiksme starp abām galvaspilsētām - Rīgu un Abū Dabī, vienu no pasaulē visātrāk augošajām pilsētām, un "airBaltic" sadarbības lidojumu partnera "Etihad Airways" tranzītmeglu, no kura ir ērti pieejami galamērķi visā pasaulē. Tādējādi tiks veicināta tirdzniecības attīstība starp Latviju un pārējo pasauli, palielināsies tūrisms abos virzienos, un abu aviokompāniju pasažieriem tiks piedāvāti ērti lidojumi uz jauniem galamērķiem visā pasaulē."

Harebs Al Muhairi (Hareb Al Muhairi), "Etihad Airways" viceprezidents AAE,  piebilda: "Vienai aviokompānijai nav kapacitātes apkalpot visus galamērķus pasaulē, un mēs uzskatām, ka progress ir iespējams sadarbojoties. Mēs pirmo reizi varam piedāvāt Rīgu kā "Etihad Airways" sadarbības lidojumu galamērķi. Šī maršruta uzsākšana veicinās biznesa saites starp AAE un Latviju. AAE ir viens no galvenajiem Latvijas tirdzniecības partneriem Persijas līča reģionā. 2012. gadā Latvijas eksports uz AAE sasniedza 50,6 miljonus latu (72 miljonus eiro), kas ir par 102% vairāk nekā 2011. gadā. Mēs ar prieku sveicam "airBaltic" klientus mūsu lidojumos no Abū Dabī uz aviokompānijas piedāvātajiem galamērķiem visā pasaulē."

Biļetes uz lidojumiem var iegādāties internetā www.airbaltic.com, www.etihad.com, airBaltic un "Etihad Airways" klientu apkalpošanas centros vai pie ceļojumu aģentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!