Foto: Vida Press

Kanādietis Džonatans Tipets un grupa brīvprātīgo no Vankūveras radījuši agregātu ar nosaukumu "Prosthesis" – pēc autoru vārdiem, tas ir pasaulē pirmais cilvēka vadāmais sacīkšu robots (the world's first human-piloted racing robot).

Šo piecus metrus augsto monstru inženieru komanda veidojusi piecus gadus. "Mēs neesam pirmie, kas par to domājuši, bet esam pirmie, kas to ir paveikuši. Cilvēki visos laikos sapņojuši par milzīgām, spēcīgām mehāniskajām bruņām," teicis Tipets.

Robots pilnībā pakļaujas pilota iemaņām noturēt balansu un ir aprīkots ar litija jonu bateriju komplektu. Tas spēj lēnām iet, bet skrienot attīstīt ātrumu līdz 30 kilometriem stundā. Robota svars ir 3500 kilogrami.

Tiesa, vai "Prosthesis" tiks laists publiskā tirdzniecībā, būs atkarīgs no tā, vai inženieriem izdosies savākt projekta pabeigšanai nepieciešamos 100 000 dolāru. Šobrīd naudu var ziedot ar sabiedrības fonda "Indiegogo" starpniecību.

"Šis robots nojauc jebkuras fantāzijas robežas. Cilvēki to ir radījuši cilvēku vajadzībām. Lai gan tā ir moderno tehnoloģiju mašīna, patiesībā tā ir atkarīga tikai no pilota spējām, jo tai nav nekādas automātiskās vadības.

Robota pilotēšana nav viegla - ir vajadzīgas iemaņas, atlētisms un koncentrēšanās spējas. Domājiet par to kā par karuseli, kurā katru nākamo soli izvēlaties jūs pats," projektu piesaka kanādietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!