Foto: Privātais arhīvs

Brazīliešu žurnāliste Simoni Renē Gereiro Diasa apgalvo, ka Ādolfs Hitlers nav gājis bojā bunkurā, bet gan pēc Otrā pasaules kara pārcēlies uz dzīvi Dienvidamerikā, kur 95 gadu vecumā miris 1985. gadā.

Kā apgalvo šīs teorijas autore, Hitlers Brazīlijā dzīvojis kopā ar savu melnādaino mīļāko Kutingu (iespējams, lai fīreru grūtāk būtu identificēt), taču viena pārīša fotogrāfija nu ir nonākusi atklātībā.

Miglaino fotogrāfiju Diasa publiskojusi savā nupat iznākušajā grāmatā "Hitlers Brazīlijā - viņa dzīve un nāve", bet tagad to pārpublicējuši daudzi ārvalstu mediji.

Autore apgalvo, ka Hitlers dzīvojis nelielajā Nosa Sinjora do Livramento pilsētiņā, kur bija pazīstams ar vārdu Ādolfs Leipcigs. Vietējie iedzīvotāji viņu esot saukuši vienkārši par "veco vācieti".

Lai savu hipotēzi pierādītu arī zinātniski, Diasa nolēmusi veikt Ādolfa Leipciga līķa ekshumāciju un veikt DNS testus. Nelielās pilsētiņas varas iestādes viņai to patiešām arī atļāvušas.

Brazīliešu zinātnieki gan noliedz faktu, ka Hitlers jebkad būtu dzīvojis Brazīlijā. "Tas nav nekas jauns, ka cilvēki, kuri sevi sauc par vēsturniekiem, izdomā teorijas, ka Hitlers dzīvojis un miris kādā no Dienvidamerikas valstīm," izteicies vēstures profesors Kandido Moreira Rodrigess.

Kā zināms, pēc kara tūkstošiem nacistu bēga uz Dienvidameriku, un starp viņiem bija arī Ādolfs Eihmans un "Dakteris Nāve" Jozefs Mengele. Savukārt Hitleru šiem aizbēdzējiem bieži vien pieskaita tāpēc, ka nav neviena konkrēta pierādījuma viņa nāvei 1945. gadā.

Tāpēc, piemēram, 2011. gadā izdotās grāmatas "Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler" autori apgalvo, ka Hitlers ar Evu Braunu pēc kara dzīvoja Patagonijā, kur kļuva par divu bērnu vecākiem, līdz Hitlers nomira 1962. gadā, būdams 73 gadus vecs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!