Foto: AFP/Scanpix
Britu karaļnams saņēmis kritiku par pārlieku lielajiem tēriņiem un neprasmi apsaimniekot tam atvēlētos līdzekļus. Kā vienu no veidiem karaļnama kases stāvokļa uzlabošanai parlamenta deputāti iesaka Elizebetei II biežāk atvērt Bekingemas pili tūristiem, kad "karalienes nav mājās".

Parlamenta apakšpalātas Valsts Uzskaites komisijas priekšsēdētāja Mārgareta Hodža aicināja karaļnamu rīkoties aktīvāk.

Hodža uzsvēra - "Karalienei ir iespējas palielināt Bekingemas pils apmeklētāju skaitu, taču pils tūristiem ir atvērta tikai 78 dienas gadā. Gada laikā to paspēj apmeklēt tikai pusmiljons apmeklētāju. Salīdzinājumam - Londonas Taueru gada laikā apmeklē vairāk nekā divi miljoni apmeklētāju", vēstī BBC. Kā labs laiks, kad atvērt pili publikai, tiek minēts brīdis, kad karaliene devusies ārpus savas rezidences. 

Amatpersona norādīja, ka šādi iegūti līdzekļi palīdzētu atjaunot arī citus karaļnama īpašumus - piemēram, Vindzoras pili un Viktorijas un Alberta muzeju, kas jau 18 gadus gaida renovācijas sākšanos.

Bekingemas un Vindzoras pilij nepieciešams steidzams remonts. To darbinieki pat spiesti vākt spaiņos lietus ūdeni, lai pasargātu mākslas un vēsturiskos priekšmetus no bojājumiem.

Bekingemas pils ir oficiālā britu monarhijas rezidence Londonā. Pils ir valsts vadītāju atpūtas rezidence, tur pieņem citu valstu vadītāju vizītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!