Foto: Vida Press
Anglijas karalienes Viktorijas laikmeta estētika var kļūt par neparastu apsēstību, kā tas ir noticis ar 33 gadus veco Sāru Krismenu no Sietlas, Vašingtonas štata.

Pēdējos četrus gadus sieviete dzīvo gluži kā XIX gadsimta otrajā pusē, attiecīgi ģērbjoties un uzvedoties un, protams, nelietojot tādas modernās tehnoloģijas kā mobilais tālrunis, televizors vai motorizēti braucamrīki.

Arī viņas vīrs iesaistījies šādā dzīvesveidā, un viņš pārvietojas ar 100 gadus vecu divriteni, kam abi riteņi ir dažādā lielumā.

"Pirmo korseti vīrs man uzdāvināja 29. dzimšanas dienā, un kopš tā laika esmu aizrāvusies ar Viktorijas laika Anglijas tikumiem. Tagad es katru dienu valkāju korseti un lasu lampiņas gaismā," stāsta sieviete.

Protams, no modernās sabiedrības sasniegumiem viņiem izvairīties neizdodas, taču savās mājās laulātais pāris ik dienu piekopj šo ekscentrisko dzīvesveidu.

Sāra pat sarakstījusi dažas grāmatas par savu transformāciju, un pēdējā no tām - "Victorian Secrets: What a Corset Taught me About the Past, the Present, and Myself" - nāca klajā pirms gada.

Par karalienes Viktorijas ēru Anglijas vēsturē uzskata viņas valdīšanas laiku no 1837. līdz 1901. gadam. Šo periodu raksturo miers, pārticība, tikumība un britu nacionālā pašapziņa.

Lai gan Viktorijas laikmets mūsdienās tiek ļoti romantizēts, daži vēsturnieki to tomēr uzskata par sociālu katastrofu, kas faktisku visus britu vīriešus vēl līdz mūsdienām padarījusi par homoseksuāļiem vai sadistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!