Foto: DELFI
Tūkstošiem cilvēku šajā nedēļas nogalē plūst uz izstāžu centru Ķīpsalā, kur norisinās Baltijā ievērojamākais tūrisma industrijas pasākums – izstāde/gadatirgus "Balttour 2014". Ievērojamas atlaides ceļojumiem, iespēja izzināt interesējošo pa tiešo no dažādu valstu tūrisma pārstāvjiem, jaunas garšas un skaņas – tas viss vienuviet Ķīpsalā!

"Nāciet iepazīties! Brauciet ciemos! To jūs vēl nebūsiet redzējuši! Izdevīgas cenas!" šādi aicinājumi dažādās valodās izstādē skan ik uz soļa, un pēc jauniem iespaidiem izslāpušie apmeklētāji nekavējas piedāvājumus izmantot. Šo izstādi gaida daudzi, jo tieši te var smelties iedvesmu, "saķert" labākās atlaides saviem sapņu ceļojumiem, uzzināt, kas ceļojumu pasaulē ir aktuāls tieši šogad.

Izstāde notiek divās hallēs – viss par ceļojumiem mūsu valsts mērogā – hallē "Apceļo Latviju!" un viss par iespējām sajust pasaules elpu – hallē "Atklāj pasauli!" Līdz pat svētdienai te iespējams apskatīt vairāk nekā 450 stendus, kuros savus aktuālākos piedāvājumus prezentē ap 700 tūrisma uzņēmumu no Latvijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Slovākijas, Spānijas, Taizemes, Turcijas, Tunisijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vjetnamas, Ganas un citām valstīm.

Šogad vairāki pasaules mērogā prestiži izdevumi iekļāvuši Latviju un Rīgu labāko 2014.gada ceļojumu galamērķu sarakstā - piemēram, prestižais izdevums "National Geographic" un ietekmīgais ceļvedis "Lonely Planet". Mums ir ko piedāvāt un izstādē "Balttour" par to var pārliecināties!

"Krīzes laikā mums bija 70% kritums! Nozare ir attapusies, bet iepriekšējais līmenis tomēr vēl nav sasniegts. Tomēr šis solās būt labs gads!" portālam "Delfi" uzsver asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele. "Arvien vairāk ārzemju tūristu nāk pie mums un vaicā par iespējām izbraukt no Rīgas – apmēram puse parasti izbrauc vismaz uz dienu ārpusē. Saimnieki saka, ka laukos ir atgriezušās kāzas. Šeit kāzas svin ārzemnieki, jo kur vēl viņi var atļauties paņemt guļbaļķu māju meža ielokā ezera krastā! Mūsu trumpis ir kvalitāte! Cenšamies arī piesaistīt lauku uzņēmējus, lai viņi atver savas durvis un ļauj cilvēkiem viesoties un redzēt visu to labo, ko viņi ražo!"

Tie, kas izslāpuši pēc došanās aiz trejdeviņiem kalniem, pulcējas otrā hallē. Te iespēja klātienē izprašņāt dažādus tūroperatorus, kas aicina, piemēram,  uz Tunisiju un Ēģipti, var aprunāties ar cilvēkiem no Uzbekistānas, Gruzijas tūrisma industrijas, arī noskaidrot, kā tikt pie lētākām aviobiļetēm. Tūrisma aģentūras piedāvā ievērojamas atlaides, ja ceļojums tiks nopirkts tieši izstādes dienās.

Plaši pārstāvēti tuvie kaimiņi. Igauņi aicina izbraukt ledus ceļus, sastapt īstus lāčus un lūšus, iepazīt viduslaiku pilis un zinātnes centru, savukārt lietuvieši - doties uz Kuršu kāpu, paviesoties Jūras muzejā un atjaunotajā delfinārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!