Foto: Shutterstock
Kad ir labākais laiks Japānas apmeklējumam? Viennozīmīgi viens no skaistākajiem laikiem ir tieši tagad, jo šobrīd Japānā visā krāšņumā rit sakuras jeb ķiršu ziedēšanas laiks.

Japānas dienvidu salās ķiršu ziedēšana sākās jau februārī un tad pakāpeniski pārņem visu valsts teritoriju. Šobrīd sakura visā krāšņumā zied Tokijas parkos un dārzos.

Sakura (japāņu ķiršu koki) šajā zemē nav tikai vienkārši krāšņs koks ar skaistiem ziediem. Sakura ieņem nozīmīgu vietu japāņu tradīcijās un filozofijā. Pavisam viscaur Japānas teritorijā var sastapt 300 ķiršu šķirnes.

Japānā katru gadu ķiršu ziedēšana tiek gaidīta jo īpaši, kad viss liecina par pavasara atnākšanu. Ķiršu ziedēšanas laiks nav ilgs, pēc dažām dienām no krāšņuma vairs nebūs ne miņas, tāpēc gan vietējie, gan tūristi steidz jūsmot par šo neparasto skaistumu.

Japāņi uzskata, ka ķiršu ziedu liktenis viņiem atgādina par dzīves pārejošo dabu. Sakuras ziedēšanas laikā tūkstošiem Japānas iedzīvotāju dodas uz parkiem, lai vērotu krāšņo skatu un baudītu kopīgu pikniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!