Rīgas skvēros, dārzos un parkos sākušies pirmie īstie pavasara darbi - parku dobēs un augu vāzēs dārznieki iestādījuši vairāk nekā sešus tūkstošus atraitnīšu, portālam "Delfi" vēsta uzņēmuma "Rīgas meži" valdes loceklis Uldis Zommers.

"Pavasara puķes, kuras šobrīd stāda mūsu dārznieki, rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs līdz vasaras sākumam. Mūsu klimatā vispopulārākās pavasara puķes, kuras tiek stādītas apstādījumos, ir trejkrāsu vijolītes (Viola tricolor) un lielziedu atraitnītes (Viola wittrokiana). Šie augi labprāt zied ne pārāk siltos laika apstākļos un pārcieš pat temperatūras pazemināšanos zem nulles," stāsta Zommers.

Pavasara rotu ieguvuši parki un skvēri Rīgas centrā - Līvu laukums, Bastejkalns, Vērmanes dārzs, Brīvības aleja, Kronvalda parks un Esplanāde, kā arī atsevišķi apstādījumi parkos Pārdaugavā un Mežaparkā. Tuvāko dienu laikā dekoratīvi atraitnīšu un vijolīšu stādījumi tiks izveidoti arī citviet.

Vēlāk, kad laiks kļūs siltāks, tās dobēs tiks aizstātas ar vasaras ziedaugiem. Kā ik gadu, pavasara puķu nomaiņa pret vasaras puķēm plānota maija beigās, skaidro Zommers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!