Foto: DELFI

Pašmāju medijus šonedēļ satricinājušas vēstis par Lieldienu brīvdienās notikušo grautiņu Strenču novadā, kad jaunieši nodedzināja automašīnu, un, protams, uz spraigajiem notikumiem reaģējuši arī interneta huligāni, radot Twitter profilu Kazruņģa Sitējs un veselu kustību "kazruņģingu".

Jau vēstīts, ka 19. aprīlī nelegālā dragreisa sezonas atklāšanas pasākuma Kazruņģis 2014 laikā iereibis autovadītājs izraisīja avāriju. Prāvs jauniešu pulciņš metās iznīcināt vaininieka spēkratu - Volkswagen Passat auto tika apgāzts, izdemolēts un beigās nosvilināts, bet pārējie apmeklētāji "linča tiesu" iemūžināja savos telefonos

Lai gan automašīnas demolēšanā piedalījās daudzi, interneta huligānu simpātijas izpelnījies viens no grautiņa video pamanāmākajiem dalībniekiem - kāds puisis, kurš ar precīzi mērķētu sitienu izsita automašīnas sānu logu.

Šis "varonis", gluži kā citi slavenākie Latvijas ļaudis, tika pie sava viltus Twitter konta. Tajā interneta asprāši publicēja virkni jociņu un izteiksmīgas fotokolāžas, un profils strauji kļuva populārs - diennakts laikā tam pieteicās vairāk nekā 600 sekotāju.

Tāpat radošākie prāti iesaistījušies "stulbingā" ar nosaukumu un tēmturi #Kazruņģings - tapusi Kazruņģa Sitēja bildīte, kuru var izmantot jaunu kolāžu radīšanā, un, lai gan viltus profils no Twitter tīkla pazudis, "kazruņģings" vairs nav apturams.







Kamēr simtiem cilvēku uzjautrinās par Kazruņģa Sitēja profila aizsākto stulbingu, īstais automašīnas demolēšanas dalībnieks par šādu slavu nepriecājas. Viņš Twitter tīklā viltus profila saimniekus brīdinājis kontu likvidēt un solījis - ja tas netiks izdarīts, tiks lūgta palīdzība policijai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!