Foto: Shutterstock
"All Inclusive" kūrortu vai "kulties uz savu roku"? Šis ir jautājums, ko pirms ceļojuma plānošanas sev uzdod daudzi atpūtnieki. Kaut arī "all inclusive" jeb "viss iekļauts" piedāvājumi sākumā šķiet dārgāki, tiem ir virkne būtisku priekšrocību. Resurss "Amerikanki.com" apkopojis būtiskākos ieguvumus, ko sniedz "viss iekļauts" atpūta.

1. Bezmaksas pārtikas pārpilnība


Foto: Shutterstock

Kur, kā un par cik atpūtas laikā varēs ēst - šis ir viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas uztrauc visus cilvēkus, kas dodas ceļojumā. Pieejams ēdiens - tā ir viena no galvenajām šādu "viss iekļauts" brīvdienu priekšrocībām.

Nav nozīmes - vai jūs esat ar ģimeni un maziem bērniem, ar vīru medusmēnesī vai jautru draugu kompānijā - nekādu uztraukumu! Nebūs jāzīlē, kurp doties, kas šīs svešās valsts virtuvē vispār ir ēdams un kas nē, vai oficianti būs godīgi un kā ar dzeramnaudas atstāšanu - visi šie jautājumi atkrīt tiem, kas izvēlas "all inclusive". Nebūs problēmu pat ar izvēlīgiem bērniem, jo parasti ēdienu izvēle un dažādība ir iespaidīga, un katrs atrod savas iecienītās garšas. Un pats galvenais - ēd, cik gribi, ne par ko papildus nav jāmaksā!

2. Bez stresa


Foto: Shutterstock

Bieži brīvdienu ceļojumi izvēršas par īstu pārbaudi patiesajam "klimatam" ģimenē vai pāru attiecībās. Svešā vidē nākas piedzīvot dažādas stresainas situācijas un tas vēl vairāk krīt uz nerviem, jo mēs taču, ironiskā kārtā, dodamies atpūsties, lai atbrīvotos no uzkrātā saspringuma un stresa.

Ja jums patiešām ir nepieciešams atpūsties un mazināt stresa līmeni, tad "all inclusive" kūrorts būs labākā izvēle. Te nebūs nepatīkamā bosa, kaitinošo kolēģu un citu rūpju. Te atpūtnieka uzdevums ir "būt atvaļinājumā" - sauļoties pie baseina vai pludmalē, dzert gardus kokteiļus, ēst augļus un neko nedarīt. Kad kāds gatavo ēst, taisa kokteiļus, atjauno saldējuma krājumus tavā vietā - atpūsties ir daudz vieglāk.


3. Atpūta nav tik dārga


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nevienam nepatīk, ja atpūtai atvēlētais budžets sāk strauji palielināties - pretēji sākotnējiem plāniem. Parasti atvaļinājumam ir atvēlēts konkrēts budžets, bet vienalga šajos rāmjos nav viegli noturēties. Dodoties ceļojumā uz savu roku, nemitīgi jāver vaļā naudasmaks. Vienmēr uzrodas dažādas slēptās izmaksas un neparedzēti izdevumi, kas neienāca prātā, kad vēl bijāt mājās un plānojāt brīvdienas - jāmaksā taksistam, restorānā gaida dzeramnaudu utt utt. Kūrorti "all inclusive ir tieši tas, kas jums ir nepieciešams, jo summa, kas tika samaksāta ceļojumu aģentūrai, pilnībā sedz visas atvaļinājuma izmaksas.

4. Skaistas ainavas


Foto: Shutterstock

Parasti kūrorti, kuros "viss ir iekļauts", atrodas skaistās vietās. Tur var vērot īpašas, gleznainas ainavas, tur ir labas pludmales, lieliskas atrakcijas un atsaucīgi vietējie iedzīvotāji, kas zina, ka esat izvēlējušies labu atpūtu. Pietiks ar nelielu ekskursiju "Google"meklētājā, lai redzētu foto no visa tā, kas sagaida "viss iekļauts" atpūtniekus. Šeit bieži vien "zāle ir nedaudz zaļāka, bet debesis - zilākas".

5. Iespēja atrast kaut ko tieši sev


Foto: Publicitātes foto

Ir diezgan viegli atrast kūrortu, kas būs interesants konkrētiem cilvēkiem un cilvēku grupām. Ja esat medusmēnesī- iespējams apmesties vietā, kas rūpējas tieši par jaunlaulātajiem un pāriem. Ja jums ir brīvdienas ar bērniem - atliek vien meklēt kūrortus, kas specializējas tieši šādu ģimeņu apkalpošanā. Savas vietas ir katrai interešu grupai - skolu beidzēji izvēlas kūrortus, kur varēs ballēties un ālēties līdz rīta gaismai (īpaši apstākļos, kad "viss iekļauts"), pensionāri, kas alkst miera un klusuma - savas miera ostas. Galvenais - veikt zināmu priekšizpēti, lai atrastos īstajā kūrortā un īstajā laikā!

6. Skumšana un garlaikošanās nedraud


Foto: DELFI

Kūrortā, kur "viss ir iekļauts", skumt un garlaikoties ir visai sarežģīti. Parasti te rūpējas par viesiem, tā, lai būtu izvēle - kā vadīt savas dienas. Animatori nemitīgi izklaidē dažāda vecuma atpūtniekus, īpaši tas iepriecina bērnu vecākus, kas tādējādi gūst kādu brīdi tikai sev. Spēles, atrakcijas, sporta nodarbības - viesnīcās ir īpaši cilvēki, kuru darbs ir rūpēties, lai viesi justos izklaidēti, aprūpēti un gandarīti, ka pavada savas brīvās dienas tieši šeit.

7. Aizmirstiet par naudu


Foto: Shutterstock

Viena no jaukākajām šādu brīvdienu iezīmēm - nav īpaši jāuztraucas par naudu. Protams, var būt nepieciešama skaidra nauda suvenīriem, dāvanām vai apkalpotāju dzeramnaudai, ja jums ir īpaša vēlme tādu atstāt. Taču - ne vairāk. Samaksājot par ceļojumu "all inclusive", atpūtnieks saņem gandrīz visu vajadzīgo, kas ievērojami atvieglo visu atvaļinājuma norisi.

Savs laiks mežonīgiem un neplānotiem ceļojumiem, bet savs laiks izbaudīt tieši "all inclusive"! Varbūt šovasar?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!