Pasaules iespaidīgākais ūdens nobrauciens "Verrückt" Kanzasā, ASV vēl joprojām ir tapšanas procesā. Pagaidām zināms vien tas, ka tas būs augstāks par Niagāras ūdenskritumu un katrs, pirms sēsties tajā iekšā, būs spiests sev atbildēt uz jautājumu "vai tu esi galīgi traks??" Tikmēr piedāvājam sarakstu ar alternatīvām.

Turpinājumā saraksts ar iespaidīgākajiem šā brīža ūdens kalniņu nobraucieniem - skaistākie, briesmīgākie, ātrākie, vilinošākie!

1. Mammoth, ASV

Mammoth atrakcija "Holiday World & Splashin' Safari" parkā ASV vienlaicīgi ir gan pasaulē garākais ūdens kalniņa nobrauciens (aptuveni 600 metru), gan pasaulē pirmais kalniņš, kurā iespējams laisties lejā sešatā - tam paredzētas īpašas sešvietīgas laivas. Tās pārvietojas augšup un lejup pa kalniņiem ar lineāra indukcijas motora palīdzību, kādus izmanto parastajos "amerikāņu kalniņos".

2. Aqualoop, Meksika

Foto: Publicitātes foto

Atrikacija Aqualoop "Ixtapan Parque Acuatico" Meksikas galvaspilsētas tuvumā var lepoties ar faktu, ka ir viena no retajām vietām, kur ir iespējams izbaudīt teju brīvā kritiena sajūtas. Kā galvenā atrakcija te kalpo cilpa, kurā drosmīgie apmeklētāji dodas iekšā ar ātrumu 60 km / h. Turklāt cilpa ir caurspīdīga, kas aso izjūtu cienītājiem nojauc robežu sajūtu, bet visiem malā stāvētājiem ļauj sekot drosminieku virpuļošanai.

3. The Abyss, Ķīna

Ieskatīties "Bezdibenī" ir iespējams "White Water" parkā Ķīnā. Ārēji atrakcija ar 29 metru nobraucienu, kas beidzas ar milzīgu, it kā sevī iesūcošu piltuvi, bezdibenim nemaz nelīdzinās. Tomēr ārējais izskats ir maldinošs - pateicoties rūpīgi projektētam un viltīgam inženiertehniskajam projektam, apmeklētāji "uzlido" par 25% tuvāk ārmalu sienām, kas padara šo atrakciju daudz aizraujošāku.

4. Aquaconda, AAE

Foto: Shutterstock

Šobrīd viens no garākajiem ūdens kalniņiem pasaulē atrodas "Aquaventure Waterpark" Dubaijā. Tas izceļas ne tikai ar izmēriem un nobrauciena ilgumu, bet arī ar to, ka tas izveidots caurspīdīgā tunelī, kas ļauj aizraujošā notikuma dalībniekiem brauciena laikā vērot pasauli, bet skatītājiem ārpusē - drosmīgos braucējus. Atrakcijas izveidotāji uzsver arī interesantus optiskos efektus, bet varam saderēt, tos jūs būsiet spējīgi pamanīt un novērtēt tikai pēc vairākiem nobraucieniem.

5. Behemoth Bowl, Ķīna

Foto: Kadrs no video

Atrakcija Behemoth Bowl , kas atrodas "Chimelong Water Park", ir lielākā pasaulē "centrifūga" - ūdens kalniņš. Ceļojums pa to beidzas milzīgā piltuvē, bet turpinās, lielākoties, pa šīs piltuves sienām. Konstrukcijas diametrs - 18 metri, bet pamatīgais ātrums pie "ieejas" piltuvē nodrošina jaudīgu centrbēdzes spēku. Un neļaujiet spilgtajām krāsām sevi piemuļķot, ka šī tāda mazu bērnu izklaide vien ir!

6. Dawwama, AAE

Pagājušajā gadā parka "Yas Waterworld Abu Dhabi" vispopulārākā atrakcija ieguva prestižo balvu "Gada labākā ūdens atrakcija" no IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions). Par ko? Par divu dažādu atrakciju sakombinēšanu vienā - amerikāņu kalniņu tipa ūdens nobraucieniem, kad "laivas", pretrunā fizikas likumiem, paceļas stāvā kalnā, un klasisku ūdens kalniņu apvienojumu - "ceļojumu pa stāvu un briesmīgu tuneli". Taču šis tunelis ir tiešām milzīgs un tajā var braukt pat sešvietīgās "laivās".

7. King Cobra, Turcija

Atrakcija King Cobra iespaidīgajā "Maxx Royal Belek Golf & Spa" atbilstoši nosaukumam - atveidota kobras formā vai pareizāk pat būtu jāsaka - drīzāk divu kobru formā. Iesākumā cilvēki slīd lejup pa pirmās "čūskas" muguru un tad pazūd tās mutē - turklāt ar ātrumu 51 km / h. Turklāt blakus izvietoti divi kalniņi, tā ka apmeklētājiem ir iespējams izaicināt vienam otru uz īstām sacensībām. Lai panāktu atbilstošāku atmosfēru, no atrakcijas nāk čūskām raksturīgās skaņas.

8. Super S Ride, Dienvidkoreja

Atrakcija Super S Ride atrodas "Vivaldi Park Ocean World" un tiek uzskatīta par vienu no visbriesmīgākajiem ūdens kalniņiem pasaulē. Tas viss, pateicoties neticami stāvajiem un krasajiem pagriezieniem un pamatīgajam ātrumam. Viss šis pasākums ir tik augsts, straujš un ātrs, ka apmeklētājiem ne tikai vienu vai divas reizes (un pat ne tikai trīs!) reizes piemeklē sajūta, ka viņi tūlīt, tūlīt, izlidos no šīs atrakcijas ārā "pāri bortam". Un tomēr - inženieri un projektētāji visu izplānojuši tā, ka atpūtnieki ārā neizlido vis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!