Foto: DELFI Aculiecinieks



Latvija ar labiem panākumiem pirmo reizi piedalījusies starptautiskajā konferenču un darījumu ceļojumu izstādē "The Meetings Show UK" Londonā, arvien pārliecinošāk sevi piesakot šajā tūrisma jomā.

Interese par mūsu valsti bijusi liela, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure stāsta, ka izstādes trīs dienas strādātas bez atelpas. "Varēja just, ka izstādes dalībnieki aktīvi meklē jaunas konferenču rīkošanas vietas. Tikšanos laikā īpaši uzsvēru, ka Latvija varētu būt laba izvēle konferenču rīkošanai dažādu apstākļu dēļ, arī tāpēc, ka var piedāvāt bagātu kultūras programmu un lielisku atpūtu."

Arī Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) mārketinga un komunikācijas direktors Aigars Smiltāns atzīst, ka izstādes "The Meetings Show UK" laikā izrādīta liela interese par Rīgu un Latviju kā konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu norises galamērķi. "Triju dienu laikā mums bija kopumā 52 tikšanās ar profesionālajiem konferenču un kongresu rīkotājiem un korporatīvo pasākumu organizētājiem no Lielbritānijas, Vācijas, Beļģijas, Holandes, Norvēģijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas, Portugāles un Polijas. Rīga un Latvija tiek atzīta par cenu ziņā pievilcīgu ar ļoti labu cenas un kvalitātes attiecības balansējumu."

Pēc Smiltāna vārdiem, pārrunu laikā starptautisko konferenču rīkotāji izteikušies, ka nākamajos divos gados viņi plāno Rīgā organizēt vairāk nekā 20 starptautisku konferenču.

Kā norāda TAVA speciālisti, kaut gan konferenču un darījumu ceļojumu jomā konkurence ir sīva, Latvijai ir savi trumpji - ērta gaisa satiksme, lidosta atrodas galvaspilsētas pievārtē, pievilcīga cena, laba pakalpojumu cenas un kvalitātes attiecība, iespējas piedāvāt bagātu un saistošu brīvā laika programmu, uzticamība un drošība.

Izstāde "The Meetings Show UK" Londonas izstāžu centrā "Olympia" notika no 8.jūlija līdz 10.jūlijam. Latvijas stendā strādāja TAVA un RTAB speciālisti.

"The Meetings Show UK" apmeklē profesionāli konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu rīkotāji, kuru lielākā daļa ir uzaicinātie izstādes apmeklētāji.

Latvijas pārstāvji izstādes stendā Londonā piedalījās ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!