Foto: LETA

Jauns pētījums, kas šomēnes publicēts žurnālā Clinical Anatomy, saļodzījis iesīkstējušos priekšstatus par sieviešu orgasmu – zinātnieki secinājuši, ka nekāds vaginālais orgasms un G-punkts dabā nepastāv.

Rakstā tiek apgalvots, ka tādi jēdzieni kā vaginālais orgasms, klitorālais orgasms un G-punkts neeksistē, bet to vietā ir jālieto termins "sieviešu orgasms" - tikai šis termins var tikt uzskatīts par medicīniski korektu.

Daudzu gadu garumā ir pastāvējis viedoklis, ka sieviete var izbaudīt divu veidu orgasmus: vaginālo un klitorālo (reizēm tiek minēts arī trešais veids - jauktais orgasms).

Tā kā ārkārtīgi daudz sieviešu visā pasaulē dzimumakta laikā nespēj izbaudīt orgasmu, viņām nereti tiek diagnosticēti seksuāla rakstura traucējumi, kas balstīti uz to, kas dabā nemaz neeksistē, - proti, uz vaginālo orgasmu.

Kā liecina raksts, kura autori ir itāliešu izcelsmes seksologi Vinčenco Pupo un Džūlija Pupo, sieviešu orgasma pamatā ir tikai un vienīgi klitors, ko reizēm struktūras un matērijas dēļ dēvē arī par "sieviešu peni".

Klitors, pēc abu Pupo vārdiem, ir viserogēnākā vieta sievietes ķermenī, un, pietiekamā daudzumā stimulējot šo erektilo orgānu, orgasmu var sasniegt ikviena sieviete.

"Vīrieša sēklas ejakulācijai automātiski nenozīmē (vai vismaz nevajadzētu nozīmēt) dzimumakta beigas arī sievietei. Pieskārienus un skūpstus var turpināt gandrīz līdz bezgalībai, un sievietes orgasma sasniegšanai var tikt praktizēts ārpuskoitāls sekss," raksta Pupo.

Abi zinātnieki ar komandu strādājuši ASV, un viņu pētījumā noskaidrots arī, ka sievietes klitora izmērs var ietekmēt viņas spēju sasniegt orgasmu (sievietēm, kurām ir problēmas ar orgasma sasniegšanu, klitors ir mazāks un atrodas tālāk no maksts.)

Pēc zinātnieku vārdiem, viņu pētījuma secinājumi var aizsākt jaunu metožu pielietošanu sieviešu ārstēšanā, ja viņām ir diagnosticēta anorgasmija - nespēja vispār vai tikai seksa laikā sasniegt orgasmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!