Foto: Reuters/Scanpix
Šonedēļ Londonā notikusi vēsturiska tikšanās – iepazinušies pasaulē garākais cilvēks un pasaulē īsākais cilvēks, kuru auguma starpība ir gandrīz divi metri.

Abi vīrieši ir Ginesa rekordu īpašnieki: 31 gadu vecais Sultans Kosens no Turcijas ir divus metrus un 51 centimetru garš, bet 75 gadus vecais Čandra Bahadurs Dangi no Nepālas - 54 centimetrus garš.

Neraugoties uz iespaidīgajām auguma atšķirībām, tikšanās notikusi ļoti sirsnīgā gaisotnē un jaunie draugi solījuši turpmāk viens ar otru uzturēt regulāru kontaktu.

"Ceru, ka mēs kļūsim par labiem draugiem un daudzas lietas izdarīsim kopā. Es Čandru uzaicināju ciemos uz Turciju un ceru viņu drīzumā atkal satikt," tikšanos komentējis milzis Sultans.

Viņš ir vēl viena Ginesa rekorda turētājs - Sultans ir cilvēks ar pasaulē lielākajām plaukstām. No viņa gigantiskās locītavas līdz vidējā pirksta galam ir 28,5 centimetri, kas ir vairāk nekā puse Čandras auguma.

Tikšanās notikusi Ginesa rekordu grāmatas 60. gadadienas svinību priekšvakarā, un abiem rekordistiem nācās mērot visai garu ceļu līdz tikšanās vietai.

"Lai gan Čandra ir īss, bet es - garš, mums abiem dzīvē ir bijis jāpārcieš līdzīgas grūtības. Kad ieskatījos viņam acīs, sapratu, ka šis mazais vīriņš ir labs cilvēks," par tikšanos priecājies Sultans.

Viņš valkā 25. izmēra apavus, kamēr Čandram pietiek ar otrā izmēra kurpītēm, bet pats viņš ir sešu kolas skārdeņu augstumā. Un tomēr Čandra atzīst, ka lepojas ar iespēju šādā veidā nest pasaulē savas valsts vārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!