Foto: Vida Press
Bioloģijas biedrība paziņojusi jau trešā ikgadējā amatieru fotogrāfu konkursa uzvarētājus, kuri šogad bija iesūtījuši savus darbus par tēmu "Mājas, dzīvesvieta un patvērums".

Kopumā konkursa finālam tika atlasīti vairāk nekā 800 darbi, bet galvenās balvas saņēma divi - labākais fotogrāfs un labākais fotogrāfs, kurš nav sasniedzis 18 gadu vecumu.

Par uzvarētāju tika pasludināts Billijs Klephems, kurš bija iesūtījis fotogrāfiju ar nosaukumu "Piepilsētas mamma" (attēlā) - tajā redzama melno strazdu mātīte, kas iemūžināta fotogrāfa mājas pagalmā Linkolnšīrā.

"Gulēju savā piemājas dārzā ar fotoaparātu un tikai uz īsu brīdi pamanīju šo putniņu, kas meklēja tārpus saviem mazuļiem. Man šķiet, ka tas ir labs apliecinājums, cik draudzīgi var sadzīvot cilvēki un dzīvnieki.

Esmu tik priecīgs, ka mans mazais strazdiņš šajā fotogrāfiju cīņā pārspēja dažādus eksotiskus dzīvniekus. Turklāt šī bija pirmā reize, kad piedalos jebkādā konkursā, bet esmu pārliecināts, ka darīšu to vēl," komentēja labākās fotogrāfijas autors Klephems.

Savukārt starp fotogrāfiem, kas vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, par labāko tika atzīts 17 gadus vecais indietis Nagardžuns Rams un viņa fotogrāfija "Drosme ne vienmēr rūc". Tajā iemūžināts leopards pie puiša mājās Indijas pilsētā Karantakā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!