Foto: Privātais arhīvs
19.februārī motoekspedīcija „2 Rati 2 Ragi”, kuras sastāvā ir Andžs Ūbelis un Mārtiņš Sils, atvadījās no Latvijas, lai dotos trīs mēnešu ilgā braucienā no Labās Cerības raga (Keiptaunā) līdz Eiropas tālākajam ziemeļu punktam Nordkapam un pēc tam atpakaļ uz Rīgu. Kopējais ekspedīcijas garums ir 25 tūkstoši kilometru, ko piedzīvojumu meklētāji plāno pieveikt trīs mēnešos. Maršruta laikā ekspedīcijas dalībnieki plāno paviesoties neskaitāmās interesantās un aizraujošās valstīs, piemēram, Botsvānā, Zimbabvē, Mozambikā, Tanzānijā, Ugandā, Etiopijā, Sudānā un vēl daudzās citās.

Ekspedīcijas maršruts ir apzināti veidots, lai izvairītos no globalizētajām lielpilsētām, bet tuvāk iepazītu katra reģiona specifiku, kas vislabāk vērojama attālināti no lielajiem pilsētu centriem.

Motoekspedīcija „2 Rati 2 Ragi” ir izveidojusi sadarbību ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju - organizēts konkurss jauniešiem „Atklāj man Āfriku”, kurā jaunieši tika aicināti iesūtīt savas idejas gan ceļojuma maršrutam, gan dažādām aktivitātēm tajā. Konkursa mērķis ir iepazīstināt Latvijas jauniešus un sabiedrību kopumā ar attīstības valstīm un sadarbības iespējām ar tām, kā arī skaidrot, kas īsti ir attīstības sadarbība un kādēļ tā ir nepieciešama.

„Tas ir skaidrs, ka primāri tieši piedzīvojumu gars mums liek doties šajā garajā ceļojumā. Bet vienlaikus esam ļoti priecīgi, ka mums šoreiz ir sanākusi ekspedīcija ar tālvadību. Proti, mums ir desmitiem uzdevumu no Latvijas skolniekiem par to, kas jāpaveic Āfrikā. Ziņosim skolēniem par mūsu gaitām un ceram nepazaudēt šo saiti ar jauniešiem gan ceļojuma laikā, gan pēc tā!” teic ekspedīcijas dalībnieks Andžs Ūbelis. 

Ekspedīcijas gaitām varēs sekot līdzi gan www.2w.lv, gan portālā www.turismagids.delfi.lv .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!