Taka, ko mēdz dēvēt par pasaulē bīstamāko, atrodas Spānijā, Malagas provincē, un pirms vairāk nekā desmit gadiem to slēdza, lai īstenotu vērienīgu rekonstrukciju. Tagad "El Caminito del Rey" jeb Karaļa pastaigu taciņa ir atjaunota un tiks atkal atklāta 26. martā, ziņo CNN.

Tā vijas gar klints sienu, 100 metrus virs upes. Taka, kas sākas Elhoro ciemā, 20. gadsimta sākumā izbūvēta, lai varētu piekļūt pie diviem ūdenskritumiem. Vēlāk tā kļuva par ļoti populāru objektu pārgalvīgiem ceļotājiem. Pēc gandrīz gadsimtu ilgas izmantošanas dēļu ceļš bijis savu nokalpojis, un, kad 1999. un 2000. gadā tur bojā aizgāja divi cilvēki, valdība slēdza pieejas punktu takai.

Spānijas valdība šī projekta īstenošanai iztērējusi 5,5 miljonus eiro, raksta CNN, atsaucoties uz Spānijas dienas avīzi El Pais.

Bīstamā ceļa garums ir 7,7 kilometri, no kuriem 2,9 kilometri ved pa nervus kutinošām laipām gar klints sienu. Takas slavenākais posms ir "Balconcillo de los Gaitanes" tilts, kas ved pāri milzu aizai.
Tūristiem domātajā informācijā teikts, ka šī ceļa pieveikšanai nepieciešamas četras līdz piecas stundas. Dažviet esot jāveic arī stāvas nogāzes.

Pirmos sešus mēnešus pēc atklāšanas 26. martā ieeja šajā objektā būšot bez maksas. Tā darba laiks no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim būs no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet no 1. novembra līdz 31. martam – no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Tiem, kas vēlas izmēģināt spēkus šajā tiešām grūtajā "pastaigu ceļā", iepriekš jārezervē vieta mājaslapā: Caminitodelrey.info.

Par pasaules bīstamākajiem gājēju ceļiem vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!