Šobrīd pavasara smarža ārā ir tik pilnīga un bagātīga, ka rodas nepārvarama vēlme to ieviest arī mājoklī. Lai ik pēc pārdienām nevajadzētu ieviest jaunus grieztos ziedus, pavasar smaržu mājoklī var ienest arī ar citām metodēm. Portāls ''House Beautiful'' apvienojis ierosinājumus, kā pavasara smaržu ieviest arī mājoklī ar dažādām metodēm.

Pavasara svaigums vāzē

Tā kā šobrīd pilnā sparā zied ceriņu krūmi, augļu koki un dažādas puķes, tad viena iespēja ir to ieviest arī mājoklī, izkārtojot vāzēs šo pavasara plaukumu. No grieztajiem ziediem izvēlies narcises, tulpes, maijpuķītes, bet ziedēšanai vāzēs izkārto ābeļu, ceriņu, plūmju, vilkābeļu un cidoniju krūma zarus.

Ceriņu smarža pat tad, ja nav ceriņu

Pilsētas burzmā droši vien ne visiem ir iespēja iegūt tikko izplaukušos ceriņu zarus, taču, ja ļoti ilgojies pēc šīs smaržas, itin viegli var izveidot gaisa aromatizētāju, kas liecinās par ceriņu klātbūtni. Lai to panāktu, tev nepieciešama pudele ar pulverizatoru, kur to visu iepildīt un konkrētas sastāvdaļas – ūdens, degvīns un ceriņu ēteriskā eļļa. Vienādās devās pudelē atšķaidi ūdeni ar degvīnu, iepilini aptuveni 12 pilienus ēteriskās eļļas un samaisi visu kopā. Izsmidzini šo līdzekli gaisā, uz paklāja, mīkstajām mēbelēm vai mākslīgajiem ziediem, lai aromāts patīkami ieskautu telpu. Šo pašu ideju var izmantot ar citrusu, lavandas, tējas koka un citām ēteriskajām eļļām.

Saldās vaniļas aromāts

Ja svaigo un atspirdzinošo aromātu labprāt vēlies nomainīt pret kaut ko saldāku, piemēram, vaniļu, tad pagatavo šo gaisa atsvaidzinātāju. Pudelē ar pulverizatoru sajauc tasi ūdens ar trīs tējkarotēm vaniļas ekstrakta, samaisi to visu un izmanto iegūto līdzekli gaisa atsvaidzināšanai.

Vitamīnu eliksīrs ar aromātu

Tiem, kam ēteriskās eļļas, šķiet, pārāk spēcīgas un izteiktas, vērts pamēģināt gaisa atsvaidzinātāja izveidi no dažādiem dabiskiem produktiem un ūdens, kas vēlāk tiek sildīts, tādējādi izdalot atspirdzinošo aromātu. Sagatavo stikla burciņas, kurās pēc saviem ieskatiem var pildīt apelsīnu šķēles ar kanēļa standziņām un krustnagliņām, citrona šķēles ar timiānu, laima šķēles ar rozmarīnu, greipfrūta šķēles ar ingveru vai kādu skuju koku zarus ar laura lapām. Pirmajā dienā burciņa izdalīs pietiekamu aromātu tāpat, taču izteiktāku aromātu telpā varēs iegūt tad, ja šis saturs tiks uzsildīts katliņā vai traukā zem kura deg svece. Laikā, kad saturs netiek sildīts, var uzglabāt ledusskapī līdz pat divām nedēļām. Sildot šīs sastāvdaļas, atceries, ka to noteikti nevajag uzvārīt. Pietiks ar pāris minūšu sildīšanu, lai aromāts izdalītos pietiekami. Ilgstošāku aromātu iegūsi, ja trauks tiks karsēts virs sveces.

Atceries! Nekas tā nespēj aizstāt pavasara svaigo aromātu, tāpēc centies katru dienu atvērt logu un ielaist mājokli arī pavasara patieso smaržu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!