Foto: Kadrs no video
Viens no veidiem, kā mūsdienās iegūt slavu, ir izdarīt kaut ko pārgalvīgu, un šim likumam sekojuši trīs igauņu pusaudži, kuri uzrāpušies gandrīz 186 metrus augstajā Tartu televīzijas tornī.

Šī stāsta galvenie varoņi ir 17 gadus vecie Ērvins un Jūrī, un 19 gadus vecais Keivo, un jauniešu pārgalvība atmaksājusies - viņi izpelnījušies ievērību arī ārvalstu medijos, un par pārgalvīgajiem pusaudžiem šonedēļ raksta britu tabloīds The Daily Mail.

Drosmīgie puiši savu piedzīvojumu iemūžinājuši elpu aizraujošā video, un tajā redzams, ka visi trīs jaunieši, spītējot aizliegumam kāpt tornī, īsteno savu nosprausto mērķi - uzrāpties augstajā metāla kontstrukcijā bez jebkādiem drošinājumiem un palīgierīcēm.

Kā vēsta mediji, kāpiens ildzis aptuveni vienu stundu, un, nonākot torņa virsotnē, pusaudži, izmantojot GoPro kameru un pašiņmietu, iemūžinājuši krāšņus skatus, kuros Tartu redzama no augšas.

Igauņi torņa virsotnē izpildījuši visus kritērijus, lai izpelnītos ļaužu apbrīnu - viņi ne tikai iemūžinājuši pilsētas skatus, bet arī balansējuši uz šaurajām metāla konstrukcijām un, ķerot adrenalīnu, veikuši bīstamus trikus.

Kā vēlāk pastāstījis draugu kompānijas "smadzenes", 17 gadus vecais Ērvins, kurš ir fotogrāfs un režisors, kāpiens tornī plānots vairākus mēnešus, un pusaudži to darījuši, lai gūtu asas izjūtas un jaunu pieredzi.

"Skats no augšas bija elpu aizraujošs. Uzkāpt tornī nemaz nebija tik grūti - tas aizņēma aptuveni stundu, bet pa ceļam mēs vairākkārt apstājāmies, lai atpūstos un vienkārši izbaudītu skatu.

Šī nebija pirmā reize, kad kāpām tornī, taču šoreiz vēlējāmies visu nofilmēt, lai parādītu arī citiem, cik skaists skats paveras no augšas", pastāstījis Ērvins.

Lai piekļūtu tornim, puišiem, protams, nācās pārkāpt likumu - viņi aizlavījās garām vairākām novērošanas kamerām un kustību sensoriem. Tiesa, kā redzams sižeta noslēgumā, kārtības sargi tomēr pamanīja pārgalvīgos pusaudžus un visus trīs palūdza sēsties policijas busiņā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!