Foto: Publicitātes foto

Divās Nīderlandes pilsētās - Snēkā (Sneek) un Osā (Oss) - pašlaik notiek smilšu festivāls, kurā viens no galvenajiem notikumiem šogad ir pasaulē pirmo smilšu viesnīcu atklāšana. Abas viesnīcas ir mēbelētas, ar visām ērtībām un tajās ir arī smilšu skulptūras.

Divu Holandē nesen atklāto pirmo "pop-up" stila smilšu viesnīcu ideja ir dot iespēju atpūtniekiem veselu nakti pavadīt vietā, kas atgādina smilšainu pludmali, raksta CNN.

Viesnīcas atrodas astoņus metrus augstās skulptūrās – viena no tām attēlo multfilmas varoņu Flintstounu māju akmens laikmeta pilsētiņā Bedrokā, savukārt otras rotājumos redzami pūķi, Lielais Ķīnas mūris un Terakotas armija.

Atšķirībā no bērnībā celtajām smilšu pilīm, šajās ir gan logi un elektrība, gan ūdens dušā un pat bezvadu internets.

Organizatoriem no "Global PowWow" šo viesnīcu un skulptūru celtniecība aizņēmusi četras nedēļas. Viņi iedvesmojušies no Zviedrijā un Somijā populārajām ledus viesnīcām.

Foto: Publicitātes foto

Iespējams, kādu uztrauks tas, cik šādas smilšu būves ir stabilas – kā nekā gandrīz ikviens ir piedzīvojis izjūtas, kas pārņem, kad pludmalē tiec aprakts jau zem neliela smilšu daudzuma. Uztraukumam neesot pamata, jo sienas viesnīcās celtas no plānas smilšu kārtas, kas gan no iekšpuses, gan ārpuses klātas ar nostiprinošu materiālu.

Vannas istabas un tualetes priekšmeti, kā arī gultas gan ir no tradicionāliem materiāliem, jo kurš gan nezina, cik grūti pēc dienas pludmalē atbrīvoties no smiltīm, kas iekļuvušas it visur.
Nakšņošana diviem cilvēkiem šādā viesnīcā izmaksā 150 eiro, turklāt šajā cenā iekļauta arī ekskursija pa festivāla teritoriju. Tā ir visai iespaidīga, jo katrā pilsētā, kur notiek festivāls, ir 30 lielas smilšu skulptūras, kurām izmantots vairāk nekā 800 tūkstoši kilogrami smilšu.

Tāpat kā pludmalē celtās smilšu pilis, diemžēl arī šīs viesnīcas nestāvēs ilgi. Turklāt tajās esošie numuriņi diemžēl jau rezervēti uz visu festivāla laiku. Snēkā festivāls beigsies 28. septembrī, bet Osā – 4. oktobrī, teikts mājaslapā zandhotel.nl.

Laimīgā kārtā tas vēl nav viss, jo smilšu viesnīcu idejas autori "Zand Hotel" plāno radīt līdzīgas celtnes arī Vācijā un Apvienotajā Karalistē. Viņi jau tagad rezervējuši mājaslapu domēnus - www.sandhotel.co.uk un www.sandhotel.de, raksta CNN.

Noderīga informācija ceļotājiem:

Smilšu viesnīcas adrese Snēkā: Flexaterrein, Opperhuizerweg, Sneek.

Smilšu viesnīcas adrese Osā: Parkeergarage Bergoss, Oostwal 177, 5341 KM Oss.

Vairāk informācijas: zandhotel.nl

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!