Foto: Vida Press
Mediju uzmanību visā pasaulē iemantojis 26 gadus vecais Abduls Bahandars no Bangladešas – viņš jau daudzus gadus cieš no retas ģenētiskas saslimšanas, kā rezultātā uz rokām un kājām veidojas ragveida izaugumi. Šī iemesla dēļ viņš tiek dēvēts par cilvēku-koku.

Bahandars nav pirmais cilvēks pasaulē, kuram diagnosticēta šāda saslimšanas – ārvalstu prese vēsta, ka viņš ir trešais zināmais Epidermodysplasia verruciformis gadījums, bet skaidrība par to, vai šī kaite ir ārstējama, mediķiem pagaidām nav.

Kā pastāstījis pats Abduls, izaugumi viņam nenodarot sāpes, tomēr viņš pieņēmis lēmumu vērsties pēc palīdzības pie mediķiem, jo sakropļotās rokas un pēdas sāk traucēt viņam pelnīt dienišķo maizi – velorikšas vadītāja darbu viņš jau ir zaudējis un uztraucas, ka jaunu ienākumu avotu neatradīs.

Šobrīd Bangladešas lielākās valsts slimnīcas mediķi gatavo Abdulu operācijai, un ir cerības, ka izaugumus varēs noņemt, netraumējot nervus un nenodarot citu kaitējumu jaunā vīrieša veselībai.

Savā dzimtenē Abduls iemantojis gana lielu popularitāti – viņa māsa ziņu aģentūrām pastāstījusi, ka cilvēki jau vairākus gadus ierodoties viņu mājās aplūkot brāli un arī slimnīcā neesot miera no ziņkārīgajiem.

Pirmās saslimšanas pazīmes sākušās, kad Abduls bijis pusaudzis, un viņš pat mēģinājis pats nogriezt dīvainos izaugumus. Tas bijis ļoti sāpīgi, un puisis ļāvis visam ritēt savu gaitu. Pirms aptuveni četriem pieciem gadiem kaite saasinājusies, un izaugumi kļuvuši daudz lielāki.

"Es devos pie ciemata homeopātiem un pūšļotājiem, bet netradicionālā medicīna stāvokli padarīja tikai smagāku," skaidrojis Abduls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!