Foto: AFP/Scanpix

7. aprīlī Latvijas vēstniecībā Japānā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma attīstības departamenta pārstāvi Japānā Šigejoši Noto (Shigeyoshi Noto) notika Latvijai veltīts seminārs, kurā piedalījās vairāk nekā 40 vadošie japāņu tūrisma operatori un atsevišķu mediju pārstāvji, informēja Latvijas Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Seminārā dalībniekus uzrunāja Latvijas vēstnieks Normans Penke, īsumā iepazīstinot klātesošos ar Latviju, tās dabu un kultūru. Savā stāstījumā vēstnieks izcēla latviešu mūzikas mīlestību un aicināja apmeklēt Latviju 2018. gadā, kad notiks nākamie Latvijas dziesmu un deju svētki. Tāpat 2018. gadā Latvija atzīmēs neatkarības pasludināšanas 100. gadadienu, un šajā laikā notiks daudz dažādu pasākumu, kas sniegs lieliskas iespējas iepazīties ar Latvijas unikālo kultūras mantojumu.

Semināra dalībniekiem tika sniegta plaša informācija par ceļojumu maršrutu organizēšanas iespējām Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot Latgales reģionam.

Tāpat seminārā tika prezentēts jauns tūrisma ceļvedis par Baltijas valstīm japāņu valodā, ko izveidojusi Sana Išiguči (Sanae Ishiguchi). Ceļvedi izdevusi izdevniecība "Shoshi Kan Kan Bo", un tas ir pieejams Japānas grāmatu veikalos no 18. marta.

Pasākuma dalībniekiem bija iespējas iepazīties arī ar japāņu pieredzi, dzīvojot Latvijā, latviešu tautas dziesmām un kokles spēli Akiko Mizoguči (Akiko Mizoguchi) izpildījumā.

Tūrisma nozare ir viena no perspektīvākajām Latvijas un Japānas sadarbības jomām, ko aktīvi atbalsta arī Latvijas vēstniecība Japānā. Uzlecošās saules zemes tūristu skaits, kas izvēlas apmeklēt Latviju, stabili pieaug. 2015. gadā Latviju apmeklēja 21 575 japāņu tūristi, kas ir par 38,2% vairāk nekā 2014. gadā. Latvijas vēstniecība Japānā kopā ar LIAA Tūrisma attīstības departamenta pārstāvi Japānā Šigejoši Noto regulāri rīko tūrismam veltītus seminārus vēstniecībā, ka arī katru gadu piedalās JATA (Japan Association of Travel agents) pasaules tūrisma kongresā un tūrisma izstādē, kas ir svarīgākais Japānas tūrisma nozares gada notikums, tādā veidā sniedzot lielisku iespēju piesaistīt Japānas tūristus arī Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!