Foto: AFP/Scanpix
Tūkstošiem cilvēku 5. maija pēcpusdienā pulcējās Temzas krastos Londonā, lai redzētu jauno "Viking Ocean Cruises" kuģi, kas Griničas piestātnē bija ieradies uz oficiālo vārda došanas ceremoniju. Jauno, 930 pasažierus uzņemt spējīgo luksus kuģi Temzā pavadīja vairākas loču laivas. To nosauca par "The Viking Sea", bet vakarā, pēc vārda došanas ceremonijas, ostu par godu šim notikumam apmirdzēja vērienīgs salūts.

"The Viking Sea" izmēri tiek salīdzināti ar divu futbola laukumu lielumu. Uz jaunā kuģa atrodas neskaitāmas izsmalcinātu izpriecu un atpūtas vietas, tostarp arī īpaša sniega ala un dažādi baseini. Šis kļuvis par lielāko Temzas ostā kristīto kuģi, raksta "The Daily Mail".

Foto: AP/Scanpix

Vēl pirms iesvētīšanas, varens skats bija arī kuģa ienākšana ostā, jo, lai to izdarītu, nācās izbraukt cauri daļai Anglijas galvaspilsētas. Fotogrāfijās, kur iemūžināts šis notikums, redzams, kā kuģis dodas gar Greivsendu, Kentu, cauri Temzas barjerai Vūlvičā, pabrauca garām slavenajam O2 stadionam, Sitijai un citām ikoniskām vietām Londonā.

"Viking Sea" ir 227,20 metrus garš un tas pieder "Viking Ocean Cruises". Pirms ierašanās Griničā, tas jau bija kuģojis no Venēcijas pa Lamanšu, Atlantijas okeānu, Vidusjūru un Adrijas jūru, raksta "The Daily Mail".

"Viking Sea" ir otrais jūras kruīza kuģis, kas tiek nolaists ūdenī līdz šim upes kruīzu kompānijas "Viking" flotē.

Pasažieriem uz tā klāja tiek solīts moderns skandināvu dizains, bet ekskursijas krastā iekļautas kruīza cenā. "The Telegraph" to salīdzina ar šiku skandināvu slēpošanas kūrortu uz ūdens. Īpaši tiek izcelts brīnišķīgais ziemas dārzs, kurā var baudīt pēcpusdienas tēju sliktā laikā, un plašais baseins, kur peldēties, noraugoties zvaigžņotās debesīs.

Foto: AFP/Scanpix

Šis kuģis šovasar brauks apkārt Eiropai – no Skandināvijas līdz pat Turcijai.

Šis jūras milzis ir pirmais kruīza kuģis gandrīz desmit gadu laikā, kuram vārda došansa ceremonija notikusi Griničas ostā, jaunajā terminālī. Kā atzinis "Viking" pārstāvis, Londona šim pasākumam izvēlēta, jo tā esot īpaša pilsēta kompānijas dibinātājam un vadītājam Torstenam Hāgenam, kā arī nozīmīgu lomu spēlējusi Anglijas galvaspilsētas iespaidīgā panorāma un bagātā kuģniecības vēsture.

Nākamgad plānots nolaist ūdenī šī kuģa māsas laineri "Viking Sun", kurš dosies braucienā apkārt pasaulei, un Londona būšot tā pēdējā osta šajā ceļojumā, raksta "The Daily Mail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!