Foto: Publicitātes foto
Šopavasar 400 gadus vecais Bauskas rātsnams un tā interjera ekspozīcija pieejama apskatei tūristiem. Ekskursijā pa rātsnamu jau devušies ap 500 interesentu, stāsta Bauskas tūrisma informācijas centrā (TIC).

"Ekspozīcijas idejas autori un realizētāji ir interjera priekšmetu restaurācijas firma SIA "Intarsija", kura reģistrēta Bauskā. Līdz ar to šobrīd varam teikt, ka Bauskas rātsnams ir vienīgais rekonstruētais 17.gadsimta rātsnams Latvijā. Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis Rātsnama oficiālajā atklāšanas pasākumā uzsvēra: "Maz ir tādu gadījumu, kad kādu objektu atjauno ar šādu kultūratbildības izjūtu un pieeju. Rātsnama interjers rada fascinējošu īstenības un ticamības efektu,"" atceras Bauskas TIC vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Foto: Publicitātes foto

Turpmāk Bauskas rātsnama interjera ekspozīciju individuālie apmeklētāji bez maksas varēs apskatīt 5. jūnijā, 3. jūlijā, 7. augustā un 4. septembrī, pulksten 10.30; 11.30; 12.30; 13.30; 14.30 pulcējoties pie rātsnama. Rātsnamā vienlaicīgi, rindas kārtībā, tiks ielaistas 25 - 30 personas.
Pārējā laikā rātsnama interjeru ekspozīcija būs apskatāma tikai grupās (no 10 līdz 25 personām), iepriekš piesakot apmeklējumu. Turklāt jāņem vērā, ka vasaras sezonā rātsnamā notiek daudz laulību ceremoniju, tāpēc būs ierobežots dienu skaits, kurās tiks nodrošināti grupu ekskursiju pieteikumi, saka Turkupole-Zilpure. Ekskursijas iepriekš var pieteikt pa tālruņiem 63923797, 27746484.

Šobrīd Bauskas rātsnamā atrodas Bauskas novada Dzimtsarakstu nodaļa un Bauskas Tūrisma informācijas centrs, kurā atrodas bezmaksas ekspozīcija "Sver un mēri Bauskā". Te var uzzināt par Rātsnama vēsturi, senajiem svariem un mēriem Kurzemes Zemgales hercogistē, kā arī tiek piedāvāta iespēja nosvērties un nomērīties senajās mērvienībās – pudos un olektīs, par to saņemot sertifikātu.

Vairāk informācijas: www.visit.bauska.lv

Par to, ko vēl apskatīt Bauskā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!