Foto: Kadrs no video
Sabiedrības un mediju ievērības lokā nonākusi ekstrēma daiļava no Krievijas, kura pazīstama ar segvārdu Kobzarro. Meitenes hobijs ir "sērfošana" pa metro jumtiem.

Kobzarro publiskajā telpā tiek dēvēta par sikspārņmeiteni – viņas atpazīšanās zīmes ir melns apmetnis un sejas maska, kas raisa asociācijas ar pazīstamo komiksu un filmu supervaroni Betmenu.

Meitenei ir izveidots "YouTube" kanāls, kurā publicētie video apskatīti tūkstošiem reižu. Viņas sižeti cilvēkiem ar vājākiem nerviem ir īstens pārbaudījums, jo jaunā sieviete apceļo Maskavu un bez jebkādiem drošinājumiem "sērfo" uz metro jumtiem.

Pārgalvīgā dāma savu īsto vārdu tur noslēpumā, taču medijiem izdevies noskaidrot, ka sikspārņmeitenei ir 19 gadi un ekstrēmajām izklaidēm viņa pievērsusies pirms aptuveni četriem gadiem.

Meitenei izveidots arī privāts "Instagram" foto blogs, kurā viņa savu seju nereti parāda bez maskas. Mediji ar sociālo tīklu starpniecību sazinājušies ar Kobzarro un noskaidrojuši, kas viņu pamudinājis kļūt tik pārgalvīgai.

"Mani vecāki ir ļoti stingri. Kad es biju bērns, viņi ļoti satraucās par manu drošību. Man bija jādzīvo pēc savu vecāku uzstādītajiem likumiem – viņi noteica, ko man darīt. Bet mani vienmēr iedvesmojuši cilvēki, kuri izdomā paši savus likumus un pārkāpj robežas.

Tagad mācos Lielbritānijā un, kad devos uz ārzemēm, beidzot sajutu, ka esmu izkļuvusi no būra," skaidrojusi Kobzarro.

Kad meitene atgriežas dzimtenē, viņa meklē iespējas ķert adrenalīnu uz vilcienu un metro jumtiem. Kā skaidrojusi Kobzarro, viņa vairākkārt iekūlusies nepatikšanās ar policiju, taču kārtībsargi esot visai iecietīgi, jo tie esot "diezgan ieinteresēti" par vilcienu sērferu kustību. Kobzarro "YouTube" kanāls apskatāms šeit.

"Latvijas Dzelzceļš" gan vēlas brīdināt par šādu izklaižu bīstamību. "Vispirms vēlamies vērst uzmanību, ka dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona. Tā nav vieta izklaidēm, ekstrēmiem hobijiem vai bravūrības un varēšanas apliecinājumiem. Bērni un jaunieši ir tā sabiedrības daļa, kas pietiekami nenovērtē iespējamos riskus, kas var notikt braucot uz vagonu sakabēm vai jumta.

Ņemot vērā, ka kontakttīkla spriegums elektrovilcienam ir 3000 volti, tad cilvēks nonākot tiešā kontaktā, vienkārši sakot, burtiski uzcepas. Nesenā pagātnē ir bijis gadījums, kad jaunietis uzrāpās uz elektrovilciena jumta, gribēja uztaisīt selfiju vai nofilmēt savu "varoņdarbu", nenoturēja līdzsvaru un pieķērās vadiem. Rezultātā viņu atrada mirušu uz vilciena jumta galastacijā.

Ja jūs redzat, ka uz braucoša vilciena jumta vai sakabes atrodas cilvēki, lūdzam nekavējoties informēt policiju pa tālruni 112 vai informēt dzelzceļa dispečerus pa bezmaksas tālruni 8000 1181," aicina "Latvijas Dzelzceļa" Sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Edgars Vilcāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!