Foto: Vida Press
Peldoša viesnīca Bangladešā. Izklausās vilinoši? Diez vai, jo šoreiz runa ir par vietu, kur neatradīsiet pat mīkstu matraci, nemaz nerunājot par citām ērtībām. Turklāt šī noteikti nav vieta cilvēkiem, kam svarīga personīgā telpa, jo nelielā un lētā istaba jādala ar citiem atpūtniekiem – šādi par, iespējams, pasaules sliktāko viesnīcu raksta "Daily Mail".

Runa ir par "Faridpur Hotel" Bangladešas galvaspilsētā Dakā. Tā, par spīti visai minimālajām ērtībām, ir ļoti iecienīta apmešanās vieta, ko izmanto gan strādnieki, gan tūristi, jo nakšņošana tajā vārda tiešā nozīmē maksā kapeikas – 33 eiro centus, ja gribam būt precīzi.

Šāda veida peldošās viesnīcas Bangladešā bijušas populāras jau kopš 20. gadsimta 50. gadiem. Tajās parasti apmetoties tirgotāji, kas uz Daku brauc pa Burigangas upi. Gadu gaitā viņu skaits strauji pieauga, tomēr pēc Bangladešas neatkarības iegūšanas daudzi šādi sīkie biznesi paputējuši, tāpēc peldošās viesnīcas šeit atlikušas vien piecas, raksta "News".

"Faridpur Hotel" atrodas jeb, pareizāk teikt, šūpojas uz Burigangas upes, un to veido piecas atsevišķas laivas. Tajā gan nav ne skaistu skatu, ne ekskluzīvu mēbeļu, tomēr apmešanās laikā par cenu, kas ir zemāka nekā košļeņu paciņai, viesi var šeit pārnakšņot, viņiem ir piekļuve bezmaksas ūdenim un labierīcībām, kā arī nelielam skapītim, kur glabāt personīgās mantas.

Protams, atbraucot uz šo vietu, nevajag cerēt uz televizoru vai kādu ērtu atpūtas zonu, nemaz nerunājot par karalisku gultu, bet naktsmājas te varot dabūt jebkurā diennakts laikā. "Mums pašlaik ir aptuveni 40 viesi un daži no tiem šeit apmetušies jau trīs mēnešus," sarunā ar "Daily Mail" skaidrojis viesnīcas īpašnieks, 46 gadus vecais Mustafa Mijans. Viesnīcā kopā ir 48 istabas. Lētākā no tām ir "Taka 30", kas ir liela telpa, kurā guļvieta maksā vien 33 pensus. Tajā gan nav pat kārtīga matrača, un tie, kas te apmetušies, dala tādu kā paklāju, lai būtu nedaudz ērtāk gulēt.

Foto: Vida Press

Pati dārgākā istaba viesnīcā maksā aptuveni 1,35 eiro, un par šo cenu iespējams apmesties privātā kajītē ar matraci gultas vietā – tas aizņem visu kajītes platību. Ēdināšanas pakalpojumus gan viesnīca saviem klientiem nepiedāvā.

Jāpiebilst, ka Bangladeša ir mājas gandrīz 155 miljoniem cilvēku, turklāt tās populācija arvien aug, un likumsakarīgi tas atspoguļojas arī gaisa kvalitātē vai tās neesamībā, jo 10 gadu laikā tā pasliktinājusies par 60 procentiem. Turklāt trīs Bangladešas lielākās pilsētas ir pasaules 25 piesārņotāko pilsētu sarakstā – diez vai kāds, kas nav spiests to darīt un labprāt elpo, vēlēsies tur uzturēties ilgu laiku. Tā nu nav liels brīnums, ka šajā viesnīcā arī nevalda spodra kārtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!