Foto: Vida Press
Fotogrāfs Daniels Alfords, kas pēc izglītības ir ģeologs, dodoties ekspedīcijās, iemūžinājis gan skaistākās Lielbritānijas virsotnes, gan kalnus Dienvidāfrikā, radot gleznainu fotosēriju, kurā kalnos redzami gan brīnišķīgi saullēkti, gan ziemeļblāzma un migla.

"Šie emocionālie, gluži vai kinematogrāfiskie attēli no Velsas, Skotijas un Dienvidāfrikas noteikti iedvesmos visus, kas tos redzēs," raksta "Vida Press".

Daniels ir 28 gadus vecs dabas fotogrāfs, kurš pamatdarbā strādā Kārdifas Universitātes Žurnālistikas skolā par tehnisko darbinieku. Pirms tam viņš studējis ģeoloģiju šajā universitātē, dodoties ekspedīcijās uz kalniem un vulkāniem Islandē, Silikona ielejā un citur. Tā arī sākusies viņa aizraušanās ar kalnu iemūžināšanu un dabas fotografēšanu.

Foto: Vida Press

Uzreiz pēc mācību beigšanas Daniels uzsācis kopīgu biznesu ar draugu, dibinot video producēšanas uzņēmumu, bet pēc dažiem gadiem sācis strādāt viens un fotografēt ainavas.

"Viena no manām iecienītākajām vietām, ko fotografēt, ir Kederbergas kalni Dienvidāfrikā," stāsta Daniels. "Mēs braucām vairākas stundas pa tuksnesi un putekļainiem ceļiem, lai atrastu un iemūžinātu vēsturisku alu tīklu un senus alu zīmējumus. Tur bija tik klusi un brīnišķīgi, jo bijām vienīgie cilvēki, kas tobrīd šajā vietā atradās, naktī tur bija skaistākās zvaigznes, kādas jebkad esmu redzējis. Man izdevās iemūžināt arī brīnišķīgo Piena ceļu," "Vida Press" stāsta fotogrāfs.

Danielu iedvesmojot zeme un zinātnes par to. Par to esot arī viņa fotostāsti.

"Vēl kāda vieta, ko nespēju aizmirst, ir no laika, kad biju Grenlandē. Ceļoju pa salu un fotografēju tās dienvidus izdevumam "Ernest Journal". Vienu nakti pavadīju fotografējot ziemeļblāzmu, kas vienmēr bijis man sapnis. Pavadījām vairākas dienas meklējot vaļus, uzzinot ko vairāk par vietējo kultūru un apmeklējot vikingu vietas, kas saistītas ar Ēriku Rudo."

Jautāts par padomiem ceļotājiem, viņš iesaka būt pacietīgiem un novērtēt to, kas ir acu priekšā.
Viņa fotogrāfijas kļuvušas arī ļoti populāras sociālajā tīklā "Instagram", kur viņam jau ir 13 tūkstoši sekotāju.

Liela daļa Daniela fotogrāfiju ir no dzimtās Lielbritānijas skaistākajām vietām, piemēram, Snovdonijas, kas ir brīnišķīgs kalnu apgabals Velsā, ko vērts apskatīt, piemēram, braucot ar kalnu šaursliežu vilcieniņu. Tāpat aizraujoša izklaide būs Lehvedas (Llechwedd) alas un došanās pārgājienā pa Velsas piekrasti. Par to vairāk lasiet šeit. Daniels iemūžinājis arī mežonīgās Skotijas skatus, kur esot vistumšākās debesis šajā pasaules daļā. Tā kā valsts atrodas Apvienotās Karalistes pašos ziemeļos, ik pa laikam redzama pat ziemeļblāzma. Arī Karaliskajā Edinburgas observatorijā piedāvā profesionālas ekskursijas un visiem pieejamus astronomijas vakarus. Tomēr ar savu aprīkojumu zvaigžņotās debesis var baudīt arī daudzviet citur, jo Skotijā netrūkst parku ar tumšām, gaismas nepiesārņotām debesīm.

Vairāk par Skotijas mežonīgo dabu un skaistajām vietām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!