Foto: AP/Scanpix
Venēcija ir viena no skaistākajām un ceļotāju iecienītākajām pilsētām pasaulē, tomēr tā ir arī vieta, kas saistās ar nepārtrauktām nepatikšanām. Parasti gan dzirdēts, ka Venēcija grimst un tās mājas slīkst un pūst, jo ūdens līmenis cēlies vēl vairāk, bet šoziem novēroti neparasti skati – kanālu un gondolu pilsētā jau otro gadu cieš no nopietna ūdens trūkuma. Vairāki kanāli gadu mijas laikā gandrīz izžuvuši un pārvērtušies dubļu grāvjos, bet arī citos ūdens līmenis ir ļoti zems, un tas nopietni apdraudējis vietējo satiksmi.

Pērnā gada nogalē ūdens līmenis bijis 70 centimetrus zem normas, kas nozīmēja, ka mazākie kanāli ir izžuvuši un atstājuši gondolas guļam dubļos, teikts "Italylogue".

Šāds skats, piemēram, pavērās "Riva del Vin" rajonā, pavisam netālu no slavenā Rialto tilta Venēcijas vēsturiskajā centrā.

Foto: AP/Scanpix

Pilsētā, kas izbūvēta uz arhipelāga salām, tik zems ūdenslīmenis rada nopietnas problēmas, jo cilvēkiem ir grūtības pārvietoties – lielākoties kanāli tiek izmantoti kā satiksmes ceļi, tostarp sabiedriskajam transportam. Interesanti, ka šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad Venēcijā ziemā krities ūdenslīmenis, un tūristi kanālu vietā var apskatīt tikai dubļus.

Jāpiebilst, ka visu laiku zemākais ūdenslīmenis Venēcijā reģistrēts 1934. gadā, kad tas bija 121 centimetru zem normas, raksta "Italylogue". Tomēr ik gadu vairākas reizes pilsēta piedzīvo arī plūdus.

Tik nepastāvīgi apstākļi radījuši iesauku "grimstošā pilsēta", un kopš 1955. gada iedzīvotāju skaits pilsētā samazinājies no 175000 līdz 55 tūkstošiem, raksta "The Daily Mail". Arī īpašumu cenas Venēcijā dramatiski pieaugušas. Tomēr tūristu pilsētā kļūst arvien vairāk.

Venēcija tiek saukta par pilsētu, ko vai nu mīli, vai ienīsti – vienaldzīgu tā neatstāj nevienu. Ja arī jūs plānojat to apmeklēt, lūk, daži padomi, ko tur apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!